Foto: Andreas Forslund
SSL-kval

Spelar #KungKetil sin sista match idag?

ANNONS

Ketil Kronberg är just nu inne på sin 17:e säsong i IBK Dalen, men kommer det bli en 18:e för 43-åringen?

2006 Flyttade Ketil Kronberg till IBK Dalen och har sedan dess varit Umeåklubben trogen i vått och torrt. När Dalen snöpligt åkte ur SSL förra säsongen, efter 26 raka säsonger i finrummet, så bestämde sig Kronberg väldigt snabbt att han skulle spela en säsong till och ta upp Dalen till SSL igen. Ett ovanligt snabbt beslut då norrmannen de senaste åren alltid dragit ut på beslutet om han ska fortsätta eller inte.  

– Dels för min egen del och framförallt för lagets del ska jag göra allt jag kan för att vi ska gå upp igen direkt. Det var inte aktuellt att avsluta med nedflyttning. Så jag har aldrig funderat på att lägga av egentligen, sa Kronberg då. 

Idag så kan Kronberg infria målet att spela upp laget till SSL igen då Dalen leder med 2-0 i matcher över Strängnäs i SSL-kvalet. En vinst hemma i Umeå Energi Arena och Dalen spelar i Svenska Superligan igen nästa säsong. Så frågan är vad som händer om Kronberg lyckas med sitt mål att spela upp Dalen? Har supernorrmanen då gjort sin sista match i Dalentröjan eller kommer han fortsätta ett år till?

–  Det kan bli sista matchen, men det kan bli en säsong till. Det är inget som jag har tänkt på och inget beslut är taget. Det är lite beroende på vilken serie vi kommer att spela i också. Men jag har lagt framtidstankarna åt sidan och fokuserar fullt ut på att vinna sista matcherna och sedan får man ta ett snack när säsongen är slut, säger Kronberg till Västerbotten Kuriren

Dagens match blir Kronbergs 503:e i Dalentröjan i SSL, slutspel, allsvenskan och kval. På de matcherna har han gjort 730 poäng fördelat på 423 mål och 307 assist. Skulle Dalen gå upp till SSL idag så erkänner norrmannen att chansen är större att han fortsätter en säsong till.

– Det är klart det är. Sedan blir nästa års allsvenska också en rolig serie då den blir rikstäckande, men det är ingen serie som vi ska spela i.

Som lite extra motivation för #kungketil att spela en säsong till om det blir SSL-spel kan Innebandymagazinet bjuda på ett par milstolpar som norrmannen kan uppnå i så fall. 

Skulle Kronberg spela nio matcher i SSL kommande säsong klättrar Kronberg från en sjunde plats till en andra plats i mest spelade matcher i SSL genom tiderna. Just nu har han spelat 411 matcher men det krävs två säsonger till för att rå på ettan Jesper Berggrens 456 matcher.

Ketil har just nu gjort femte mest mål genom tiderna i SSL med sina 358 mål. Han behöver bara göra två till för att klättra förbi Johan Anderson. 31 mål till krävs det för att gå upp på en andraplats vilket inte är omöjligt. Däremot är det omöjligt att hota etta Alexander Galante Carlström på 673 mål.

När det gäller slutspelspoäng så har Kronberg gjort 95 poäng så att komma med i den exklusiva 100-klubben är definitivt inom räckhåll om Dalen skulle nå ett slutspel som nykomlingar. Det är bara 13 spelare genom tiderna som gjort 100 slutspelspoäng. 

Men den största motivatorn av dem alla och den enklaste borde supernorrmanens totala poängskörd i grundserien vara. Kronberg står just nu på 599 poäng och det är endast sju spelare som gjort över 600 poäng genom tiderna. 

Matchen spelas idag 16.30 och går att se live på Aftonbladet TV här


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: