Foto: Roland Osbeck
SSL-kval

Skoghall ser en fördel i att spela borta: "Sabba festen för dem"

ANNONS

På söndagen avgörs det vilka av Skoghall och Telge som spelar i SSL nästa säsong.

14.00 startar tredje och avgörande mötet mellan Telge och Skoghall. Värmländskornas huvudtränare Markus Linryd beskriver sina tankar.

– Vi ser det som en stor möjlighet. Jag tycker att vi har gjort ett bra kvalspel och att vi förlorade senaste matchen är bara små marginaler som gör det. Det står och väger hela vägen in i tredje perioden och det hade kunnat lika gärna tippat åt vårat håll. Vi känner att det är våran tur på söndag igen och vi har en bra känsla borta mot Telge efter vinst i både serien och i kvalet, säger Markus Linryd till Innebandymagazinet. 

Skoghall vann båda sina möten mot Telge i seriespelet med 2-1 på bortaplan och med 5-4 i förlängning hemma. I playoffspelet har båda lagen vunnit sina matcher på bortaplan, där Skoghall vann med 6-4 borta och förlorade på hemmaplan med 2-4. Markus får frågan om hur han upplevt att kvalserien mot Telge.

– Som förväntat, egentligen. Det är två jämna lag där det inte skiljer sig särskilt mycket och det är små saker som avgör. Det har varit fysiskt och mycket kamp, som det ska vara i avgörande omgångar. Det har varit ungefär som vi har förväntat oss och vi räknade med att det skulle vara jämnt hela vägen in, så det var logiskt att det skulle bli en tredje och avgörande match. 

"En tro på vårat grundspel"

Markus sammanfattar förlustmatchen hemma mot Telge senast. 

– Som jag var inne på, det var en jämn match. De lyckades vinna dueller framför våran kasse och fick något mål på det. Sen är det klart att vi vill vara mer effektivare framåt i lite fler lägen än vad vi gjorde. Samtidigt skapade vi ändå lägen, så jag är inte orolig på så sätt. Jobbar vi med vårat grundspel så har vi chans i match tre. Så vi drar inte för stora växlar från match två. 

Han förklarar vidare vad de kommer att ta med sig från match två in till match tre. 

– Vi tar med oss en tro på vårat grundspel och sen har vi vissa småsaker som vi kan justera och förbättra till match tre. Så vi tar med oss att våra grunder funkar. Det är inte på grund av dem som Telge gör sina mål utan det är andra saker och det tycker jag vi har rätt bra koll på. Vi känner oss trygga med vårat spel och det vill vi spela även då. 

Fördel att spela på bortaplan?

Varken Skoghall eller Telge har vunnit på hemmaplan i playoffspelet. Kan det då vara en fördel att spela på bortaplan?

– Ja, jag tror absolut att det kan vara en fördel att spela på bortaplan och jag tror någonstans att Telge har en hemmaplansfördel men att pressen ligger på dem. Vi har möjlighet att åka dit och sno den sista matchen och sabba festen för dem. Så jag tror absolut att det kan vara en fördel för oss. Jag tror att vi kommer att gilla det läget och vara obekväma för Telge. Jag tror det kan vara positivt. 

Vad ska ni göra för att dra det längsta strået?

– Jag tror att det kommer krävas hårt jobb och slit där ute, men samtidigt behålla kylan i tanken och besluten ute på plan och vara smarta med det. Lyckas vi med det kommer vi ha en jättebra chans att vinna. Närkampsspelet och vinna duellerna och närkamperna framför mål och samtidigt kunna behålla kylan och sätta upp varandra i bra lägen så kommer vi att ha en stor möjlighet. 

Matchen sänds på Aftonbladet.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Du kanske även vill läsa:
SSL-kvalet avgörs idag: "Då kommer vi att bli farliga"
SSL-kvalet avgörs idag: "Då kommer vi att bli farliga"
Den här artikeln handlar om: