Foto: Per Wiklund
#ibsilly

En av landets hetaste talanger ryktas vara klar för SSL

ANNONS

De flesta SSL-klubbar jagade honom inför denna säsong men alla fick nej - men till kommande säsong sägs han debutera i SSL.

Jonathan Berglund skog igenom med dunder och brak när Sverige vann JVM-guld senast på killsidan. Han blev uttagen i all star team och kort där efter fick han även vara med på ett A-landslagsläger. 19-åringen har beskrivit som landets största talang utanför SSL och mängder av SSL-klubbar försökte att värva honom till den nyss avslutade säsong. 

Men Berglund nobbade dem alla och stannade kvar i Skälby, som han var med och sköt upp till allsvenskan. Trots sin ringa ålder har Berglund redan spelat tre seniorsäsonger med Skälby där han gjorde 43 poäng i herrettan som 16-åring, 54 poäng som 17-åring och den här säsongen så öste han in 59 poäng i allsvenskan och var en av de största anledningarna till att Skälby klarade sig kvar i allsvenskan som nykomlingar. 

Enligt Expressen så ska Falun ha vunnit dragkampen om supertalangen men det är inga uppgifter som Faluns sportchef Rickard Hedlund vill bekräfta.

– Han är en jättefin kille men var han spelar innebandy nästa år vet jag inte. Han får gärna spela i Falun. Jag tror på honom. Men jag förstår om hela SSL är ute efter honom. Han är the next generation, säger Hedlund till tidningen.

I U19 VM, som spelades för drygt ett år sedan så spelade Berglund back tillsammans med Oscar Magnusson I VM-finalen och framför sig hade de Gabriel Kohonen i förstafemman. Även Sakarias Ulriksson var med i guldlaget men han spelade i tredjefemman. Den trion har gjort succé i Storvreta under säsongen som varit och Hedlund menar på att även Storvreta ligger bra till i jakten på supertalangen på grund av det. 

– Han spelade med Kohonen och Ulriksson i U19-landslaget. Jag antar att det är telefonterror till honom från de där pojkarna.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: