KVAL MOT ALLSVENSKAN
Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskt kval

Skoghalls sista hinder till allsvenskan: "Längtat hela säsongen"

ANNONS

Idag kliver Skoghall in i kvalfinalen mot allsvenskan. Motståndaren: Fagerhult Habo.

Skoghalls IBK är inte ett nytt namn när det kommer till allsvenskan, föreningen har inte bara haft herrlaget i allsvenskan samt kvalat till allsvenskan vid flera tillfällen. Föreningen har även ett framgångsrikt damlag i allsvenskan.

Skoghall trillade ur allsvenskan till säsongen som varit och har spelat i herrettan. Laget slutade tvåa i västra götalands serie där man slog ut Lindås i play off 1 som vann serien med 2-0 i matcher. Sedan i play off 2 slog man ur Bergs IK med 2-0 i matcher och nu väntas play off 3 mot antingen IBK Dalen eller IBF Borlänge.

Vi tog oss en intervju med Skoghalls Adam Rundqvist, som har föreningen som moderklubb och har varit klubben trogen sedan han började spela innebandy.

Du har varit med och kvalat med laget förut till allsvenskan och gått upp, stannat kvar och även åkt ur. Hur känns de att återigen få kvala?
- Alltid kul att kvala när det betyder mycket för båda lagen, det är det man har längtat efter hela säsongen.

Hur ser ni på motståndet (Fagerhult Habo) i play off 3?
- Vi mötte Fagerhult senast vi var i allsvenskan och spelade jämnt mot dem i båda matcherna så jag tror att det kommer bli jämna och tuffa matcher.

Vad tror du om den nya allsvenskan, kan den gynna er?
- Den nya allsvenskan kommer vara betydligt tuffare men även roligare matcher, sen om den gynnar oss vet jag inte men serien kommer va otroligt jämn från längst ner till längst upp i tabellen tror jag.

Om ni vinner kvalet - hur ska ni göra för att hålla er kvar ?
- Det gäller att göra en satsning för att etablera sig i allsvenskan istället för att hoppa mellan serierna men framförallt så blir värvningarna viktiga.

Ni har vunnit matcherna i play off 1 och 2 med 2-0, hur påverkar det känslan inför tredje?
- Dels så har de varit viktigt med extra vila mellan kvalstegen men även så höjer de ju självförtroendet i truppen.

Vad är lagets styrkor i detta kvalet?
- Lagets styrkor är väl främst den kemin vi har i gruppen och att vi har en en fin balans mellan olika spelartyper, allt från målskyttar till slitvargar.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF

Den här artikeln handlar om: