Foto: Bejto Demiri
SSL (Dam)

Clara Hellgren klar för SSL-konkurrent: "Tagit ett beslut"

ANNONS

Kalmarsunds anfallare Clara Hellgren lämnar laget för SSL-konkurrenten Warberg IC.

Efter en tids rykten om flytt, bekräftade Hallandsklubben Warberg IC via sin hemsida att de värvar den 24-årige anfallaren Clara Hellgren. Hon har tidigare representerat KAIS Mora och IBF Falun och spelade senast för östkustlaget Kalmarsund FBC, som också är en konkurrent i SSL. Clara berättar om sina känslor att vara klar för Warberg. 

– Det känns jättebra och skönt att man har tagit ett beslut och det är utrett och alla vet om det, så det är jätteskönt, säger Clara Hellgren till Innebandymagazinet. 

Clara valde spel för Warberg då hennes pojkvän Johan Stadin spelar för herrarna, som själv är med och spelar playoff 2 mot Sundsvall. Men det var inte hugget i sten att det skulle bli Warberg. 

– Främsta anledningen till att jag kommer till Warberg är att vi ska bli sambos. Det var en fråga om jag skulle flytta dit (Warberg) eller om han skulle flytta hit (Kalmarsund) och då kände vi båda att det vore bäst om jag flyttade dit. 

Lite upp och ner

Clara har haft sin bästa säsong i karriären och stått för 26 poäng på 23 matcher med Kalmarsund. Men när hon beskriver om sin säsong, så beskriver hon ett visst missnöje. 

– Säsongen har varit lite upp och ner, precis som för laget. Men jag är nöjd med vissa delar, men det finns mycket jag är missnöjd med också. Så det är något jag får ha i åtanke i sommar när man behöver ha lite motivation inför säsongen. 

Kan du ge något exempel som du var missnöjd över från säsongen?

– Jag känner att jag hade kunnat göra fler mål och poäng. Det var det jag värvades för. Jag känner att jag har haft lägen. Jag känner att jag hade kunnat göra fler poäng, även om jag slog mitt poängbästa. 

Aldrig sluta tro på det

Från sin säsong i Kalmarsund, så berättar Clara vad hon tar med sig till Warberg. 

– Man lär sig väldigt mycket från varje ställe man har varit på efter varje säsong. Men framförallt att hade vi det tufft i inledningen av säsongen med Kalmarsund, så jag tar med mig att man aldrig ska sluta tro på det. Vi i laget trodde på det hela vägen och gjorde en stark avslutning av säsongen. Det är mest det jag tar med mig. 

Clara berättar också vad hon hoppas kunna bidra med till sitt nya lag. 

– Nu har jag kommit och fått lite rutin, även om jag inte är så gammal, men jag börjar bli lite till åren. Jag har fått spela lite slutspel och så nu och vet lite vad som krävs för att ta sig dit och det är det jag kan bidra med. Sen också bra energi i gruppen hoppas jag kan bidra med. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: