Pixbo-Rönnby 19.00 (semifinal 1 av 5)
Foto: Magnus C Lydahl
SM-slutspel

Rönnbys tränare inför semifinalen: "Måste upp på en toppnivå"

ANNONS

Hur ska Rönnby knäcka Pixbo? "De har ett otroligt flow i sitt spel"

SSL-semifinalen mellan serietrean Rönnby och tvåan Pixbo startar ikväll, 19.00 i Wallenstam Arena (sänds på Expressen). Rönnby vann kvartsfinalen mot tabellfemman Falun med 3-0 i matcher, precis som Pixbo gjorde mot IBK Lund. Rönnbys huvudtränare Pelle Alvin minns tillbaka på serien mot Falun.

– Det var en bra matchserie och Falun var bra, men det var också bra att vi lyckades ta dem i tre raka matcher, säger Pelle till Innebandymagazinet och fortsätter med sin summering av kvartsfinalen. 

Osäkerhet kring Ellen Rännar

– Jag tyckte Falun var bättre än oss i de två första matcherna i första perioden, så det var lite trögstartat. Men i sista matchen tyckte jag att vi var bättre från start. Men vi spelade med mycket folk och alla är friska. Dock så åkte vår lagkapten (Ellen Rännar) på en knäskada i andra matchen, säger Pelle till Innebandymagazinet. 

Det var i första perioden efter bara två spelade minuter som Rönnbys lagkapten Ellen Rännar drog på sig en knäskada efter en sargduell. Hennes status inför semifinalserien är ännu inte officiell.

Pelle beskrev i en tidigare intervju till Innebandymagazinet att det fanns en viss nervositet i första matchens första period mot Falun. Det är något som Rönnby kommer att ta med in till semifinalserien. 

– Det är just nerverna av att spela såhär viktiga matcher och det tycker jag att vi ska ta med oss och lära oss lite utav det. Det kommer dessutom att krävas mycket mer om man ska vinna mot Pixbo i en matchserie.

"Skönt att vinna i tre raka"

Pelle själv kom in så sent som i början på mars till Rönnby och ersatte den före detta huvudtränaren Andreas Harnesk, och gjorde sin första match redan 2 mars. Motståndet: Pixbo, där Göteborgslaget på hemmaplan gick på knock och besegrade Västeråslaget med hela 10-3. Pelle fick frågan om vad laget måste göra för att hålla nere dem siffrorna. 

– Det är en bra fråga. De har ett otroligt flow i sitt spel och är ett väldigt bra lag, så att det kommer bli en tuff uppgift för oss. Det klart att det var skönt att vinna i tre raka mot Falun så att vi får vila kropparna och börja arbeta om och få lite tid att förbereda oss att möta Pixbo och det tycker jag är viktigt mentalt och fysiskt. Dessutom kan jag sätta mig in i Pixbo också.

– Vi måste upp på en toppnivå, om man säger så, utav hela laget för att vi ska rubba dem. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: