Falun-Pixbo 11-5 (1-2 i matcher)
Video: Se highlights från matchen.
Foto: Jonas Ljungdahl
SM-slutspel
Konungens återkomst: "Jag vill visa alla skitsnackare…"
ANNONS

Falun vann måstematchen med 11-5 och reducerade i semifinalserien.

“Jag vill visa alla skitsnackare som tror att man är slut, fick man chansen i andrafemman så måste man ta den också.”

Det var Alexander Galante Carlströms ord efter första perioden när han hade skickat in 1-0-målet med ett patenterat dragskott. 1-0 var ju även vad han gjorde i match 1, men fler fullträffar än så hade det inte blivit i de två inledande matcherna för 35-åringen som särskilt senast i Mölnlycke var riktigt sval. Men ikväll blev han sannerligen en av matchens huvudpersoner med sina fyra mål och euforiska målfiranden som visade hur mycket det betydde för honom.

Faluns tränare Thomas Holmgren hade ruskat om i formationerna och Galante fick alltså chansen i andrafemman. Ett annat smart drag var att återförena succékedjan från mitten av säsongen med Linus Holmgren, Simon Cederström och Omar Aldeeb. De levererade direkt och Simon Cederström var så där snuskigt effektiv igen, och gjorde precis som Galante fyra mål. Otroligt med två fyramålsskyttar i samma match.

Tidigare har det varit firma Malte Lundmark/Emil Ruud som sett hetast ut framåt för Falun men nu fick de mindre speltid ju längre matchen gick. Jag pratade med mina kollegor innan matchen om att Pixbos tränare Patric Löfborg, trots årets tränare-utmärkelsen förra året, kanske inte riktigt har fått det där fulla erkännandet än som han förtjänar, och att jag upplever honom som en mycket skicklig matchcoach. Men ikväll var det Holmgren som tydligt vann coachduellen.

Faluns urladdning kom väldigt logiskt. Pressat läge med 0-2 i matcher och tillbaka inför hemmapubliken där man förlorade senast. Aldrig att de skulle tillåta ännu en förlust i Guide Arena i denna situation. Just press är inget negativt för ett så rutinerat och framgångsrikt lag. Samtidigt har kanske tankarna börjat vandra i Pixbo med den drömsits man hamnade i.

Reducerat i matchserien, 2-1 till Pixbo, och nu blir det högintressant hur den här serien utvecklar sig när man återvänder till Wallenstam Arena. Falun har hittat rätt spår, både formations- och energimässigt. Nu inväntar vi svaret från Pixbo i match 4.

Highlights från matchen i klippet ovan!

Pixbos tränare Patric Löfborg: “Detta var en match där Falun var hetare från start och där vi var kvar i bussen i början, men vi växer in i matchen ordentligt i andra och skapar match ändå. Men vi är inte där idag fullt ut vilket avgör! Bara att ladda om till matchen på måndag.”

IBF Falun11 - 5Pixbo IBK
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror3 - 1, 3 - 4, 3 - 0
Skott35 - 22 (10 - 4, 11 - 8, 14 - 10)
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Mål04:011-0Alexander Galante Carlström
(Emil Lundmark)
Mål04:392-0Simon Berg
(Simon Cederström)
Mål07:293-0Simon Cederström
(Simon Berg)
Time Out - Borta07:29  
Mål11:443-1Filip Wramdemark
(Gustav Fritzell)
Period 2
Utvisning04:51 Alexander Galante Carlström
(Låsning av klubba, 2 min)
Mål07:023-2Gustav Fritzell
(Felix Lanver)
Utvisning10:03 Gustav Lindberg
(Slag, 2 min)
Mål10:154-2Alexander Galante Carlström
(Malte Lundmark)
Mål11:034-3Daniel Kalentun
(Arvid Äse)
Mål16:185-3Simon Cederström
(Omar Aldeeb)
Mål17:466-3Alexander Galante Carlström
(Emil Lundmark)
Mål18:406-4Oskar Weissbach
(Daniel Kalentun)
Mål19:366-5Felix Lanver
(Daniel Kalentun)
Period 3
Mål06:447-5Simon Cederström
Mål09:468-5Casper Backby
(Emil Lundmark)
Utvisning12:53 Rasmus Enström
(Hårt spel 2 min)
Utvisning12:53 Filip Wramdemark
(Hårt spel 2 min)
Mål14:049-5Simon Cederström
(Simon Berg)

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: