ssl-kvalen
Artikelfoto: Per Wiklund och Magnus C Lydahl
SSL-kval

Warberg hoppas kunna vinna det mentala spelet mot Sundsvall

ANNONS

Warberg hoppas kunna gå upp i SSL för första gången sedan säsongen 2019/20. I kvalfinal står Sundsvall för motståndet i en serie som Warberg leder med 1-0 i matcher.

Första mötet i kvalserien slutade 6-1 med Warberg som segrare. Då gjorde Warberg två mål i vardera period och kunde freda det egna målet ända tills slutet av den tredje perioden. Vid den tiden hade Warberg redan en ledning med sex mål och mötet kändes avgjort. Efter matchen berättar Warbergs tränare Johan Astbrant för Innebandymagazinet vad som blev avgörande. 

– Det kändes lite som att vi var mer förberedda för matchen än vad Sundsvall var. Jag tyckte inte riktigt att de kom upp i den nivån som man har sett dem innan när vi har scoutat dem. Sen märktes det också att vi har erfarenhet av kval sen innan, vi spelar smart och taktiskt och det blir det som avgör just den här matchen, säger Johan Astbrant till Innebandymagazinet. 

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Lagen har inte mötts någon gång tidigare under säsongen. Trots det ska förberedelserna inför matcherna inte skilja sig så mycket från hur laget förbereder sig i vanliga fall. 

– Det är som man scoutar alla lag. Man kollar på dem och ser på lite klipp och så, så det är egentligen ingen större skillnad mot hur man scoutar andra lag. Men det är klart att man har en större erfarenhet av lag som man har mött innan, när man möter nya lag kan det alltid hända något som man inte riktigt är förberedd på. Vi har tillgång till alla Sundsvalls matcher från säsongen så vi har möjlighet att se dem och det är inget att skylla på, säger Astbrant. 

“Sundsvall är extremt hemmastarka”

Inför det andra mötet, som Warberg spelar borta ikväll, tror Astbrant att man får möta ett helt annat lag än det man mötte i första matchen. Han berättar om vad som blir viktigt för att laget fortsatt ska kunna ha det övertag som man kliver in i andra mötet med. 

– Mycket handlar om det mentala spelet. När vi möts imorgon så kommer vi möta ett helt annat lag, ett lag som är extremt hemmastarka, ett lag som i den här matchen kommer ha publiken i ryggen. Jag tror att det är ett lag som kommer att komma ut starkt och vara revanschsugna och vilja visa upp sig från en bättre sida än senast. För oss handlar det mycket om att veta att vi behöver göra en betydligt bättre match än senast för att kunna åka därifrån med en seger. Vi pratar mycket om det mentala spelet, att kunna nollställa och fokusera på nästa uppgift och inte vara kvar så mycket i det gamla, säger Astbrant. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: