Pixbo-Falun 4-2 (semifinal 2 av 7)
SM-slutspel

Pixbos drömläge, 2-0 i matcher mot Falun i semin

Hyllar lagkamraten efter comebacken: "En fin joker vi har att kasta in"

Pixbos herrar är nu bara två ytterligare vinster ifrån en SM-final i Friends Arena. 1 140 åskådare i Wallenstam Arena fick se hemmalaget dra det längsta strået mot Falun med 4-2 i en match där båda målvakterna, Jon Hedlund och Santtu Strandberg, briljerade.

Falun var i ledning med 2-1 inför sista perioden men Pixbo var lite starkare när det skulle avgöras. Victor Johansson satte kvitteringen med ett skott i första krysset, snyggt framspelad av Oskar Weissbach, varpå Arvid Äse placerade in det matchvinnande 3-2-målet när bollen gick som på ett snöre och Filip Kalentun stod för assisten. Tvåmålskytt i matchen blev Filip Wramdemark som var den som satte spiken i kistan till 4-2 i öppen kasse.

– Det är klart det är skönt, 2-0 i matcher är bättre än 0-2. Men det är fyra matcher som ska vinnas och det är tufft, så det är två kvar, säger Wramdemark till Innebandymagazinet.

Noterbart i Pixbo var även att Linus Nestorsson gjorde comeback i tredje perioden efter lång skadefrånvaro.

– Så jävla roligt att se honom spela igen, det är en fin joker vi har att kasta in där.

Se videointervju med Wramdemark i klippet ovan!

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Du kanske även vill läsa: Emil Johansson: "Vi lägger oss inte ner och dör" Den här artikeln handlar om: