Foto: Andreas Forslund och Magnus C Lydahl
SSL-kval

Strängnäs har gjort sin läxa - "Kommer ge dem en rejäl tuff omgång"

ANNONS

Ikväll spelas match två i sista kvalrundan till SSL mellan Strängnäs och Dalen.

Innebandysäsongens SSL-slutspel och playoffspel fortsätter i rask takt. Strängnäs IBK och IBK Dalen spelar match två i sitt playoff till SSL ikväll, där Umeåklubben leder över Strängnäsklubben med 1-0 i matcher. Strängnäs huvudtränare Johan Jönsson beskriver tankarna inför returmötet. 

– Det ska bli väldigt kul. Vi är väldigt laddade och förberedda och vi vill ha revansch. Vi kände att vi var bra med och hade lika gärna kunnat vinna matchen uppe i Umeå, säger Johan Jönsson till Innebandymagazinet. 

Strängnäs har hemmaplansfördel. Men eftersom arenan i Strängnäs inte uppfyller arenakraven, så spelar Strängnäs sina playoffmatcher i Volvo CE Arena i Eskilstuna. Såhär beskriver Johan över att få spela kommande match i Eskilstuna. 

– Det är inte riktigt hemmaplan, men vi fick en bra hemmakänsla med mycket publik på läktaren. Så det kommer bli riktigt kul och det har gått åt mycket biljetter, så vi hoppas på bra publiktryck. Det var bra publiktryck sist så det kommer bli sjukt roligt. 

Tunga skadekänningar

I senaste matchen i Umeå var det jämt resultatmässigt inför tredje perioden när det stod 3-3, innan Umeålaget forcerade i tredje och till slut vann matchen med 6-3. Johan får frågan vad han tror var orsaken till att Umeå kunde forcera och vinna matchen. 

– Vi fick några tunga skadekänningar i matchen. Så vi fick röra om lite grann och vi hamnade lite fel innan vi kunde komma in i det ordentligt. Så det var Dalen snabba på att utnyttja, så vi måste vara lite mer förberedda. Sen gjorde dem annorlunda i matchningen mot våra formationer och vi kände att vi kunde vinna mot det, men de lyckades få till det, när vi inte kunde få till det på grund av skador. Så vi får plugga in lite på den delen så att femmorna har koll på det också. Jag tror att det blev lite rörigt när vi bytte runt så mycket som gjorde att vi tappade lite. Men sen måste man också chansa lite när man ligger under och trycka på lite, så det var inte mycket att spara på. Alla matcher måste avgöras. 

Han gav även ett svar om de som fick skadekänningar kan bli spelklara inför match två. 

– Vi får se vad Cerise (Bauer), som är vår fysioterapeut säger ikväll, men det är hoppfullt, säger Johan i ett SMS till Innebandymagazinet. 

En helt annan match

Matchen börjar klockan 19:00 i Eskilstuna och Strängnäs förbereder sig inför match två. Johan berättar vad de kan ta med sig från första matchen till kommande hemmamatch. 

– Dels att vi vet att vi är minst lika bra som dem. De kommer att ha mer boll än oss, men vi minns att i första perioden i första matchen kunde vi ha gjort några baljor till och att vi var det hetare laget. I andra perioden startade dem bättre än oss, men vi jobbade in oss i matchen och en bra bit in i det tredje är vi riktigt bra med i matchen. Så hade första målet kommit till oss, eller om vi hade satt våran straff, hade det blivit en helt annan match. Så vi tar med oss bra självförtroende och att vi kommer att ge dem en rejäl tuff omgång. Sen tror jag att vi är lite mer slitna i kropparna än vad dem är, de har fått en lite lättare väg i slutspelet. 

IBK Dalen har i dagsläget fördelen med att leda matchserien med 1-0. Johan berättar vad de behöver göra för att kvittera matchserien. 

– Vi ska fortsätta att jobba på vårt, sen ska vi småsnygga till lite i defensiven och sen ska vi äga lite mer boll på hemmaplan. Sen gäller det att vi trycker dit våra lägen och inte bara försöka slå den där sista avgörande passningen. Att vi trycker in bollen och jobba på returen. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: