SM-slutspel

Storvretas slutspelsjoker ordnade seger i första semin

Filip Björk tvåmålskytt när hans Storvreta besegrade Växjö hemma med 4-3.

Under tisdagskvällen spelades den första SM-semifinalen mellan Storvreta och Växjö, detta i Uppsala.

En del av fokuset i lagens båda kvartsfinalserier har handlat om skador, men till kvällens match var Carl Kostov Bredberg och André Andersson tillbaka för de respektive lagen. Viktor Kastengren saknades fortsatt i Växjös mål, något som innebar att unge Sebastian Johansson fick fortsätta stå.

Storspelande målvakt höll nere siffrorna

I första perioden var det Storvreta som skapade de flesta chanserna men det var Växjö som gjorde det enda målet – Philip Fox gav smålänningarna ledningen när det gått prick åtta minuter.

Hemmalagets chanser skapades mestadels från kanterna då Växjö försvarade sig bra centralt, och stoppades sedan antingen Sebastian Johansson som startade matchen bra i gästernas mål, eller av ribban när Filip Björk avlossade ett skott.

Intensiteten skruvades upp i andra perioden och matchbilden som blev i mittenakten passade Storvreta bättre. Växjö gjorde visserligen 2-0 när Marcus Ekengren blev vackert framspelad av André Andersson, samtidigt som Johansson fortsatte storspela i målet. Det skulle krävas en straff innan Storvreta kunde få hål på succékeepern, han blev då överlistad av stekhete Filip Eriksson.

En annan formstark Filip, med efternamnet Björk, kvitterade sedan till 2-2 när han gjorde sitt femte slutspelsmål för säsongen – det var lika många mål som han gjorde under hela grundserien. Filip Eriksson ordnade sen Storvretas första ledning för kvällen med sitt 3-2-mål som hittade krysset, detta i slutet av andra perioden.

Filip Björk hjälte för Storvreta

Växjö höjde sig sedan i den öppna tredjeperioden och kunde kvittera till 3-3 tretton minuter in via comebackande André Andersson. Storvreta skulle dock få sista ordet: Filip Björk, som håller på att utvecklas till en riktig slutspelsjoker för Uppsalalaget, gjorde med knappa tre minuter kvar det avgörande 4-3-målet som också blev slutresultatet.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

– Det var tight och rolig match att spela. Deras målvakt är bra, och vi ska ha några kassar till där för att vara helt nöjda. Men vid en vinst är man alltid nöjd, sa Storvretas lagkapten Tobias Gustafsson i Expressens sändning efteråt.

Växjökaptenens kritik: "Får faktiskt inte se ut så här"

Ludwig Persson, lagkapten i Växjö:

– Enda anledningen till att vi leder första (perioden) är att Storvreta inte tuggat igång, och "Sebbe" (Johansson) står på huvudet i de första två perioderna. Att vi ens gav oss chansen att vinna detta är väl ett tecken på att vi är ett jävligt bra lag, men det får faktiskt inte se ut så här om vi ska slå Storvreta. Det är för dålig energi, det är för svårt att få igång glöden. Vi spelar riktigt, riktigt bra i tredje och får verkligen igång någonting. Vi gör grejer som vi har pratat om att vi ska göra.

Han fortsatte:

– Vi har bra inställning, men någonstans vet vi inte riktigt hur vi ska få igång själva energin och känslomässigt. Det är en stor del i det hela också.

Nästa match spelas på torsdag, då i Växjö.

Time Out - Borta18:29

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö