#IBSILLY
Foto: Andreas Joakimsson
SSL (Herr)

Klart: Målkungen Melker Hemmingberg till Linköping

ANNONS

Det har varit en illa bevarad hemlighet. Nu är det officiellt att rightfattade forwarden Melker Hemmingberg lämnar Jönköping för SSL-konkurrent.

Han är Linköpingssonen som öst in mål för SSL-rivalen Jönköping de två senaste säsongerna. Men till nästa säsong kommer Melker Hemmingberg att spela hemmamatcherna i Linköpings Sporthall. Han är klar för moderklubben Linköping IBK.

– Det är jättekul att Melker nu kommer till oss. Inte minst då han vänder hem till sin hemstad Linköping och vi som klubb strävar efter att få hemvändare till laget. Han är en stark avslutare som haft en spännande utvecklingskurva i JIK och han kommer garanterat vara en bärande spelare hos oss i många år, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson om sitt nya förvärv.

– Detta är en värvning vi är jättenöjda med. Melker är en spelare som kommer bidra med spets och poäng framåt då han har ett avslut och spelförståelse av högsta klass. Med Melker kommer vi också förbättra vårt powerplayspel men också i spel 6 mot 5, säger Linköpingstränaren David Gillek.

Melker Hemmingberg gjorde 35 poäng, varav 22 mål, i grundserien denna säsong. Med det var han Jönköpings interna skyttekung och poängkung.

– Det känns jätteroligt att nu få spela SSL-innebandy på hemmaplan i Linköping. Så jag ser bara positivt på att nu få komma i gång på allvar med laget, säger han själv.

Källa: Pressmeddelande

Redaktörens kommentar: “Riktigt bra värvning för Linköping. Kanske inte den typiska Linköpingsspelaren som spelartyp, han är inte den där tunga powerforwarden, men jag har i ett antal år efterlyst bättre rightfattade forwards hos östgötarna. Kevin Söderling har täppt till den luckan delvis men här blir det en nivå till. I slutspel har Melker mer att bevisa, han föll bort lite mot Storvreta, men inte minst på positionen till vänster i powerplay känns han gjuten. Där har jag varit frågande till att Linköping har haft Josef Rypar, ska man gå långt behövs en bättre PP-uppställning."


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK Pixbo tog ny seger mot Linköping JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik

Du kanske även vill läsa:
Sillybloggen: Här spelar Emil Lundmark nästa säsong
Sillybloggen: Här spelar Emil Lundmark nästa säsong
Den här artikeln handlar om: