Foto: Jonas Ljungdahl
SM-slutspel

Rasmus Enström byter position – igen

ANNONS

Återvänder till backpositionen: "Vi behöver bollsäkra backar"

För fem år sedan så skolades Faluns Rasmus Enström om, från att ha varit forward till att spela back. Beslutet togs av dåvarande Falutränaren Thomas Brottman och Enström har spelat kvar som back sedan dess med få undantag i vissa enstaka matcher.

När årets SM-slutspel inleddes mot Mullsjö stod han dock som forward igen, detta i en tredjefemma ihop med Linus Holmgren och radarpartnern Alexander Galante Carlström. Han spelade kvar där under hela matchserien som Falun vann med 4-0.

Enström sa då följande till Falu-Kuriren:

– Jag får köpa det och vara proffsig och så länge laget vinner är det dumt att klaga. Det är ovant att spela i en tredjefemma, men jag förstår också varför och hur de har lagt upp det. Sedan har jag lite andra tankar om var jag kan spela, men det är bara att köra på.

Därför spelar Enström back igen

Nu skriver samma tidning att Enström kommer återvända till backpositionen när Falun nu tar emot Pixbo i kvällens först SM-semifinal. Thomas Holmgren säger till Falu-Kuriren att skiftet beror på att Enströms styrkor som back kommer komma fram bättre i den här matchserien.

– Pixbo ligger kvar lite mer efter avslut vilket innebär att vi behöver bollsäkra backar. Nu är alla våra backar bollsäkra förvisso, men Enström tar gärna en, två gubbar i rygg vilket skapar otroliga möjligheter till spelvändningar. Det är en av hans absoluta styrkor.

Thomas Holmgren har även pratat med Innebandymagazinet inför kvällens match:

– Uppehållet har varit kanon. Vi hade inte några skavanker att ta hand om så vi har haft bra tryck på träningarna, säger han till Innebandymagazinet.

Alla spelare ska vara tillgängliga inför semifinalerna och Holmgren berättar även att gruppen har en stark “vi-känsla”. Han fortsätter att berätta om hur man förbereder sig mot Pixbo genom att försöka titta på detaljer i deras spel men att det också läggs mycket fokus på vad man vill göra i det egna laget. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: