Video: innebandy.tv
Allsvenskt kval

Jättedrama i kvalet till allsvenskan: "Chockad"

ANNONS

Stor dramatik i en av kvalmatcherna till allsvenskan – storseger i den andra: "Det här är våran plats, våran borg"

Snart kommer den sista delen av kvalet till herallsvenskan att avgöras, detta efter att både Fagerhult Habo och Borlänge avancerat från sina play off-matcher under helgen.

Fagerhult Habo kom från två målmässigt jämna matcher mot kvalmotståndaren Hovshaga, 9-6 hemma och 7-6 efter sudden på bortaplan. 

Den tredje och avgörande matchen spelades i nybyggda Habo Arena och den här gången blev det klart större siffror: Fagerhult vinner med hela 10-1 inför hemmapubliken som bestod av 723 åskådare.

– Jävla maskin. Vi har byggt upp det här tillsammans med den här underbara publiken, som sluter upp. Det här är våran plats, våran borg. Du kommer inte hit och tar en seger utan att behöva kämpa för det. Idag är vi så jävla bra, sa Fagerhult Habos tränare Francisco Haraldsson i innebandy.tv-sändningen efteråt.

Du kan se höjdpunkterna från matchen i spelaren längst upp.

Haraldssons Fagerhult kommer nu ställas mot Skoghall i kvalfinalen i en bäst-av-tre-serie. Skoghall, som slutade tvåa i division 1 Västra Götaland, tog sig hit efter att ha slagit ut Lindås och Berg i kvalet, båda med 2-0 i matcher.

Avgjorde med en sekund kvar: “Chockad”

Om det blev en odramatisk slutkamp mellan Fagerhult Habo och Hovshaga så går det inte att säga det samma om matchen mellan IBF Dalen och Borlänge, även det en direkt avgörande kvalsemifinal.

Båda lagen hade vunnit sin hemmamatch med 4-3 och uddamålet skulle skilja även under söndagen när den avgörande matchen spelades i Umeå. Borlänge gör här 6-5 när klockan står på 19.59 – i tredje perioden.

Du kan se det avgörande målet i spelaren nedan.

– Jag var chockad, jag är stolt över grabbarna. Att vi ändå repar mod och tar oss tillbaka in i matchen. Vi har krigat hela säsongen för det här, det är jättekul att vi kan leverera när det ställs på sin spets, det är otroligt starkt, säger tränare Pelle Pettersson till Borlänge Tidning.

Borlänge ställs nu mot Hässelby i kvalfinalen, ett lag som nyligen slog ut allsvenska Djurgården i kvalet.

Så spelas kvalet till allsvenskan

13 april: Fagerhult Habo-Skoghall

17 april: Skoghall-Fagerhult Habo

23 apri: Fagerhult Habo-Skoghall

 

13 april: Hässelby-Borlänge

17 april: Borlänge-Hässelby

24 april: Hässelby-Borlänge

Lagen som är klara för nya allsvenskan

Hagunda IF

Hovslätts IK

Karlstad IBF

FBC Lerum

IBK Lund

IK Sirius IBK

Skälby IBK

Visby IBK

Följande lag kompletterar serien

Förlorarna i SSL-kvalet mellan:

IBK Dalen / Strängnäs IBK

Warberg IC / Sundsvall FBC

Vinnarna i allsvenskan kvalet mellan:

Hässelby SK IBK / IBF Borlänge

Fagerhult Habo / Skoghalls IBK

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad

Den här artikeln handlar om: