GULDEXTRA 🥇
Video: Highlights från finalen och guldfirandet.
Ungdoms-SM

Pixbo P16-mästare för andra gången på tre år

ANNONS

Joel Lindberg stor finalhjälte för Pixbo som återigen tog guld i USM.

För två år sedan var det de omtalade 05:orna i Mölnlyckeklubben som tog SM-guld på hemmaplan inför fyrsiffrig publik. Nu visar Pixbo att man har fler supertalanger i de yngre leden. I helgens ungdoms-SM i Växjö gick man obesegrade genom hela slutspelet och vann en jämn final mot Thorengruppen med 2-1.

Läs även: All Star Team: 35 bästa spelarna i ungdoms-SM

Joel Lindberg, född 2008 och som därmed kommer att kunna spela USM även nästa år, var med som 13-åring i guldtruppen för två år sedan. Nu var det han som klev fram i en avgörande roll i finalen när han först vackert assisterade till 1-0-målet och bara minuten senare själv gjorde 2-0 med ett välplacerat skott. 

– Min upplevelse av finalen var att båda lagen var rätt passiva i första perioden och varken vi eller Thoren vågade göra det vi gjort tidigare matcher som tagit oss till finalen, säger Joel Lindberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Sedan släppte det för båda lagen men speciellt för oss då vi gör två snabba. Men som sagt så hade båda lagen växlat upp och Thoren reducerar då de började kasta mot kassen som ofta funkar. Sedan i sista perioden tycker jag att våra 07:ors erfarenhet med seniorspelet lyser igenom och stänger matchen på ett fint och kontrollerat sätt. Sen får jag inte glömma att nämna vår målvakt Elmer Arne som är anledningen till att vi står som svenska mästare. 

Noterbart att Joel är lillebror till Gustav Lindberg som förra säsongen utsågs till årets rookie i SSL, och son till Pixbos ordförande och spelarlegendar Adam Lindberg. Han blev utsedd till matchens lirare i finalen och till bästa back i USM av U19-förbundskaptenen Jonatan Brolin.

Se highlights och firandet i klippet ovan!

Oliwer Nyrén, Joel Lindberg och Olof Wikström. Foto: Per Wiklund


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: Täby tog andra raka SM-guldet i F16-klassen
All Star Team: 35 bästa spelarna i ungdoms-SM
Plus All Star Team: 35 bästa spelarna i ungdoms-SM
Den här artikeln handlar om: