Fair Play Cup

Lockerud F11/12 om kvartsfinalen: "Lite nervöst men jätteroligt"

ANNONS

Fair Play Cup lider mot sitt slut och slutspelet har dragit igång. Innebandymagazinet har pratat med spelarna Ebba Kvarnström och Mary Jerenvik som spelar i Lockerud Mariestad Vit F11/12.

I en av kvartsfinalerna i slutspelet för F12 spelade IBK Lockerud Mariestad Vit mot Fagerhult Habo IBK. Matchen var inledningsvis jämn men Lockerud hade något vassare chanser, trots det slutade första perioden oavgjort. Andra halvlek började precis som första med svängigt spel åt båda hållen. Efter att ha fått ett mål bortdömt kunde Lockerud ta ledningen 5 minuter in i den andra halvleken. Laget höll ledningen in i slutminuterna och med en halv minut klar kändes semifinalplatsen säkrad. Men med tio sekunder kvar slog Fagerhult till med ett kvitteringsmål och matchen gick till straffar. Väl där blev Lockeruds målvakt Ebba Kvarnström och Mary Jerenvik, som satte den avgörande straffen, hjältar. 

Tjejerna berättar efter matchen att det kändes jättebra att spela matchen men att det ändå också var lite nervöst. Det är inte första gången de är iväg på cup, men att det är första gången de spelar med slutspel och det tycker de båda två är jättespännande. Laget, som bor på Sandagymnasiet i Huskvarna, ska spela semifinal mot Hovslätt 15.30 och det ser tjejerna fram emot.

– Det känns väldigt pirrigt och nervöst men jag är jättetaggad, säger Mary Jerenvik till Innabandymagazinet och Ebba Kvarnström instämmer.

Det bästa med att vara på cup tycker de är att få vara med laget, spela många matcher och att man har så kul. När de tillslut får frågan om de vill komma tillbaka igen nästa år är de tydliga.

– Ja, det är klart, säger Mary Jerenvik och Ebba Kvarnström.

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.

Den här artikeln handlar om: