Fair Play Cup

Debut i seriespel i Fair Play Cup: "Väntat på hela den här säsongen"

ANNONS

Fair Play Cup pågår för fullt, och Hovslätts IK:s flickor födda 2011 debuterar i seriespel.

Fair Play Cup spelas under helgen för lag med spelare födda 2010, 2011 och flickor 2012 i Jönköping. Ett lag som i år fått ta steget upp från kämpande klass till flickor 12 är Hovslätt IK:s flickor födda 2011. Tränaren Joakim Nilsson beskriver känslan av att gå från kämpande klass till att nu får spela med resultat till Innebandymagazinet. 

– Jo men det är kul. Det har vi väntat på hela den här säsongen egentligen att få börja med resultat. Det är vi verkligen mogna för i vårat lag. 

Vad är så roligt med att spela med resultat? 

– Jag är ju själv ganska tävlingsinriktad och vi har ett lag med ganska många spelare som också är tävlingsinriktade, som vill att det ska räknas och vara lite mer på riktigt.

Laget var förra året för ungt för att få spela med tabeller i Fair Play Cup. Men i år får de göra det. Joakim beskriver vad han tror kommer att vara den största skillnaden mellan kämpande klass och årets tabellspel. 

– Svårt att säga, men vi har fått mersmak av att ha kört med resultat i serien men också på en cup i Skövde (Sibben Cup), i vintras där vi körde med resultat och slutspel. Så där fick tjejerna väldigt mycket mersmak på det sättet att spela. Så jag tror att de kommer att vara extra taggade. 

Joakim berättade att laget hade varit på cup tidigare i säsongen i Skövde. Men de var på en annan cup ännu tidigare i säsongen. 

– Vi var på en försäsongscup “Vänerns pärla” (Mariestad) och där var det resultat men inget slutspel eller liknande.

Nu när laget får spela med resultat, fick Joakim även frågan vad de har för förväntningar på cupen. 

– Fair Play Cup är alltid en kul turnering och av egna erfarenheter som spelare och tränare för andra ungdomslag är det en rolig turnering med ganska många bra lag med. Så det ska bli kul att mäta sig mot lite annat motstånd än vad man gjort i seriespel. Men vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss, men vi ska kämpa om det iallafall.

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.

Den här artikeln handlar om: