Fair Play Cup

Västerås IBS spelar Fair Play Cup för första gången

Fair Play Cup spelas just nu i Jönköping för andra och sista gången den här säsongen.

Flera lag spelar i helgen Fair Play Cup för första gången. Ett av dem är Västerås IBS pojkar födda 2010. Innebandymagazinet har pratat med lagets lagledare Patrik Grönvalls, han berättar att man valt att spela Fair Play Cup för att det är en ny cup för laget. Det laget ser mest fram emot är att man får möjligheten att möta lag man tidigare inte mött, Västerås ställs mot Alvesta och Jönköping från Småland och Vinga från Göteborg. En annan aspekt som Grönvalls lyfter är att man får chansen att spela mot rena 2010 lag, vilket inte alltid är fallet i den egna serien där lagen kan vara i blandade åldrar.

Att spela cup på bortaplan är inte bara speciellt för spelarna utan också en annorlunda erfarenhet för tränare. Man har ofta ett större ansvar för hela laget än vad man har på en vanlig match och logistiskt med både resa och boende är det mer att tänka på.

– Som ledare har man ett ansvar naturligtvis och måste hålla lite koll hela tiden. Men också jäkligt kul med lite tempo hela tiden. Man brukar vara lite trött efter 3 dagar på cup, säger Grönvalls till Innebandymagazinet.

I första matchen mötte man hemmalaget Jönköping. En match som börjar i högt tempo där Jönköping gör första målet men Västerås kvitterar kort efter. Första helvlek fortsätter sedan på samma tema och slutar 2-2. Andra helvlek börjar precis som första med att Jönköping gör mål och efter det fortsätter de att pressa Västerås. Men med ungefär halva halvleken spelad kvitterar Västerås och bara några sekunder senare går de upp i ledning. Jönköping fortsätter att trycka på men med mindre än en minut kvar kan Västerås göra 3-5 i öppen kasse och av bara farten gör man sedan 3-6 vilket blir matchens slutresultat. I spelaren ovan kan ni se klipp från matchen.

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.