Malmhaug (svart) spelar match mot Hovslätt (rött)
Fair Play Cup

Malmhaugs F12/13: "Spännande att resa iväg och sova borta"

ANNONS

I helgen spelas andra halvan av Fair Play Cup. Lag från stora delar av Sverige intar skolor och sporthallar runt om i Jönköping för att spela innebandy.

Ett av lagen som deltar i kämpande klass för flickor födda 2012 är Malmhaug IBF. Fair Play Cup blir lagets andra borta cup med övernattning den här säsongen efter att man i höstas deltog i Bästkustcupen. Innebandymagazinet har pratat med lagets tränare Mari Andersson som berättar varför man valt att åka till just Fair Play Cup.

– Cupen låg bra tidsmässigt och på lagom långt avstånd från Malmö. Det var också fler lag från vår klubb som anmält sig vilket gjorde det extra skoj. Roligt att det är en stor turnering med blandat pojk- & flicklag så vi kan se och lära oss massor, säger Mari Andersson till Innebandymagazinet.

Andersson berättar att laget tycker att det ska bli spännande att resa långt och sova borta. De ser också fram emot att få möta lag de vanligtvis inte brukar möta, de kommer att möta Hovshaga, Hovslätt och Husqvarna från Småland och Lerum från Västra Götaland.

– Att resa, sova, äta och hänga tillsammans en hel helg som lag gör att vi lär känna varandra på ett djupare plan. Vi hoppas på en rolig helg med många skratt och jämna, skojiga och givande matcher, säger Andersson.

Andersson berättar att laget kommer att bo tillsammans på en skola och hoppas att det ska kunna vara en positiv erfarenhet framöver.

– Knarrande luftmadrasser, svettiga strumpor och att alla sover tillsammans skapar sammanhållning!

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.

Den här artikeln handlar om: