Video: Highlights, här blev Täby klara för semifinal.
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Täby värvar stjärna från SSL-konkurrent: "Nyfiken och taggad"

ANNONS

"Ser fram emot en dundersäsong", här är Täbys prestigevärvning.

Johanna Birgersson är klar för en övergång till Täby FC från IBK Lund Elit. Den 26-årige målvakten tar därmed nästa steg i karriären efter fyra säsonger i Svenska Superligan, säsongen 22/23 fick Johanna utnämningen årets målvakt i SSL.

Birgersson inledde sitt innebandyspelande i Vetlanda IBF och tog efter många ungdomsår där steget till Sävsjö IBK för spel på junior- och seniornivå. 2020 tog Johanna steget in i SSL med IBK Lund och har därefter steg för steg i föreningen och har under de senaste säsongerna varit med i diskussionen kring potentiella landslagsmålvakter.

Johannas egna ord om övergången:

– Jag är oerhört nyfiken och taggad på kommande år med Täby. Det som lockat mig mest är Täbys satsning för att vara ett etablerat topplag med många starka spelare som även satsar mycket kring klubben för att bygga en proffsig miljö. Det känns som helt rätt steg för mig i den personliga utvecklingen och jag tror att Täby kan ge mig det lilla extra för att kunna nå nya nivåer i mitt målvaktsspel. Det ska bli väldigt kul med ny stad, nytt gäng och jag ser fram emot en dundersäsong tillsammans!

Foto: Björn Alexanderson/BASportphoto

Klubbchef Alexander Brinkmann kommenterar:

– Johanna Birgersson är en målvakt vi fått stifta bekantskap med på de värsta av sätt de senast fyra säsongerna. Gång efter annan har hon varit starkt bidragande till våra förluster mot Lund men nu behöver vi sätta stopp för detta. Utöver att vi förbättrar våra möjligheter i matcherna mot Lund får vi givetvis in en riktigt skicklig målvakt som ger en målvaktsuppsättning vi ser som stark och förmögen att utmana om medaljerna med. Med den höjda nivån på den dagliga träningsverksamheten och Johannas lagkamrater tror vi att hon kan ta ytterligare steg i sitt spel och både pressa sig själv och sina lagkamrater till att nå nya nivåer. Vi som förening ihop med våra målvakter är väl medvetna om att det kommer vara en utmanande konkurrenssituation men det är också något vi tror kommer stärka hela laget och inte minst målvakterna individuellt i jakten på nya medaljer.

Källa: Pressmeddelande


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: