Foto: Lowe Alvarmo
Fair Play Cup

Stenåsa-Sandby-Gårdby IF P11 är redo för cup

ANNONS

Dags för andra helgen av Fair Play Cup och pojkar/flickor 12 och 13 och kämpande klass flickor 11 gör sig redo för turneringen. Innebandymagazinet pratar med huvudtränaren i SSG pojkar 2011 Andreas Kassén.

Fair Play Cup i Jönköping gör sig redo för andra helgen av turneringen, där åldrarna pojkar/flickor 12 och 13 år samt kämpande klass flickor ska delta. Ett lag som gör debut i turneringen är Färjestadens lag Stenåsa-Sandby-Gårdby IF (SSG) pojkar födda 2011. Huvudtränaren Andreas Kassén som beskriver känslan inför turneringen. 

– Det är kul, det känns bra! Det är den första cupen som det här gänget åker på, så dem är taggade, säger Andreas till Innebandymagazinet. 

Precis som Andreas säger, har de inte varit på någon cup tidigare. Han förklarar vidare varför de inte varit på någon annan cup. 

– Dels är det första året de är tillräckligt gamla för att vilja åka iväg och känna sig trygga med det. Men också att det inte har funnits något närmare som har passat. 

SSG är ett lag från Färjestaden på ön Öland och sträckan mellan Färjestaden och Jönköping är 225,4 kilometer med bil. Andreas förklarar varför de vill delta på Fair Play Cup. 

– Föreningen har gjort det i många år så vi känner till formatet och cupen och för föräldrarna är det ett känt format. Tack vare äldre syskon eller andra föräldrars erfarenheter, så att det är en bra första cup för oss. 

Andreas beskriver sedan vilka förväntningar de har på cupen. 

– Spelmässigt kommer det bli jämna matcher och vi hoppas få möta lag som vi inte har mött förut och som är från en annan del av landet. För att se lite vad vi kan i förhållande till andra.

Videoklipp från cupens första helg:

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.

Den här artikeln handlar om: