Foto: Marko Grönholm
SSL-kval

Kommer succélaget ta sig hela vägen till SSL?

ANNONS

Sundvall slog ut seriesegrarna i östra serien i play off 1, nu siktar man på att slå ut seriesegrarna i norra serien också.

Maja Medelberg fick ett stort genombrott i allsvenskan ifjol när hon öste in poäng för Klockarberget, som slutade sist i norra serien. Det gav mersmak för allsvenskt spel så hon lämnade moderklubben för att söka lyckan i Sundsvall istället. 

Ett riktigt lyckat byte då Medelberg varit en av lagets bästa spelare under säsongen och en bidragande orsak till att Sundsvall kvalar till SSL för första gången.  

– Det har varit en rolig och lärorik säsong. För min egen del har utvecklingen gått framåt. Att få vara i en miljö där alla vill och tränar hårt har varit en bidragande faktor. Vi hade som mål inför säsongen att komma trea i serien vilket vi gjorde och dessutom så har vi tagit oss såhär långt i kvalet, vilket känns jättekul, säger Medelberg till Innebandymagazinet.

Att sikta på en tredje plats i allsvenskan är normalt sett inget vanligt mål men i norra serien är det lite mer begripligt. Där har RIG Umeå varit dominanter i många år och eftersom de inte får kvala till SSL så innebär det oftast att lag tre i norra serien får kvala till SSL. 

Något som också blev fallet denna säsong efter att Sundsvall slutat trea bakom RIG och IBK Dalen. Så i play off 1 ställdes Sundsvall mot seriesegrarna i östra serien som var Älvsjö. En kvalserie som Sundsvall vann med 2-0 i matcher efter att ha vunnit borta med 1-0 och hemma på straffar.  

– Vi hade en bra känsla inför mötet med Älvsjö då vi vann seriematchen mot dem. Vi var väl förberedd och visste hur vi skulle gå till väga för att vinna. Vi har en ledarstab som lägger mycket tid på att analysera motståndarna som vi sedan får ta del av, vilket nog var en stor bidragande faktor. Annat som bidrar till vår framgång är att vi har en bred trupp och alltid ställer upp med minst tre starka kedjor till match.

Nu återstår det endast en kvalrunda till mot IBK Dalen, som vann norra serien överlägset genom att bara förlora en match. Dalen utklassade Sundsvall i första mötet i serien med 11-3 men i andra mötet så kom Dalens enda förlust och poängtapp när man förlorade mot just Sundsvall.  

– Jag skulle säga att vi har en bra känsla inför kvalfinalen mot Dalen. Vi vann ju det senaste mötet i serien med 8-3 så det finns absolut chans till vinst igen. 

Vad talar för en andra raka kvalskräll och SSL-spel för Sundsvall nästa säsong?

– Det som talar för att vi spelar SSL nästa säsong är att vi har vunnit mot seriesegrarna i både norra och östra allsvenskan under säsongen. Det kommer bli tuffa matcher mot Dalen men vi ska såklart göra allt vi kan.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Den här artikeln handlar om: