Foto: Sofia Beijer
Fair Play Cup

Hovslätts IK flickor födda 2010 redo för Fair Play Cup

ANNONS

Helgen närmar sig och således också Fair Play Cup i Jönköping. Innebandymagazinet har pratat med tränarna Henrik Tistling och Martin Wall från Hovslätts IK flickor födda 2010.

Fair Play Cup är nära start. Jönköping och Huskvarna kommer att fyllas med innebandyentusiaster från stora delar av Sverige. Ett lag som deltagit sen kämpande klass är Hovslätts flickor födda 2010, som är med för tredje året i rad. Innebandymagazinet pratade med tränarna Henrik och Martin som beskriver hur det är att vara tillbaka till Fair Play Cup. 

– Vi har alltid avslutat säsongen med Fair Play Cup och förra säsongen var en riktigt rolig cup och spela, säger Henrik och Martin till Innebandymagazinet.. 

Hovslätts flickor födda 2010 var med och spelade Fair Play Cup förra året där de fick spela med resultat. De kom till B-slutspel som laget vann till slut och Martin och Henrik beskrev det som roligt att de vann B-slutspelet. Hovslätt är också en klubb i Jönköpings kommun och Henrik samt Martin tycker att det är skönt att få spela en cup på hemmaplan. 

– Jo men det är skönt. För att få den där cupfeelingen så kommer vi att köra en övernattning, Men det är gött att ha den på hemmaplan. 

Då Fair Play Cup är en turnering som lockar lag från stora delar av Sverige, finns också chansen att lag väljer att återvända till cupen och Hovslätt är inget undantag. Såhär beskriver Henrik och Martin vad som är det bästa med cupen. 

– Det roligaste med cuper är att man får möta nya lag. Vi har fått möta bra motstånd på cuper och det är kul. Nu är det dessutom många tjejlag med och grupperna är fulla. Nu den här cupen har vi bara lag i vår grupp som vi inte har mött innan. 

Lagen som Hovslätts IK kommer att möta i sin grupp är Stenungsunds IBK, Hultsbergs IBF och Älmhults IBK. Henrik och Martin svarar också på vad de har för förväntningar på cupen. 

– För det första att alla i laget är friska. Alla i laget har tackat ja och det är jättekul att alla vill och så hoppas vi att alla kan också. Sen tänker vi att vi ska ha så kul som möjligt och försöka få ut det som vi har tränat på. Att tjejerna känner att de har utvecklats och gör en så bra turnering som dem kan och som vi vet att dem kan. Men i seriespel så har det gått bra så vi har haft det jättekul. Det kommer bli kanon att få avsluta med Fair Play Cup.

Videoklipp från cupens första helg:

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.

Den här artikeln handlar om: