Artikelfoto: Avdo Bilkanovic
SSL (Dam)

SSL-spelaren avstängd – av egna klubben

ANNONS

Emelie Rosenqvist spelade ingenting för Lund under slutspelet: "Det är ett sånt fult beteende"

Emelie Rosenqvist har under säsongens gång varit en av Lunds viktigaste spelare. Forwarden toppade också lagets interna poängliga under grundserien efter att ha gjort 15 mål och 12 framspelningar på 24 framträdanden.

Hon har dock inte synts till under slutspelet, där Lund nu är utslagna efter att ha förlorat tre raka matcher mot Pixbo. Orsaken till det är att hon stängts av, detta av egna klubben Lund.

27-åringen fick kort innan slutspelet ett mail från Lunds styrelse där det stod att hon uppträtt illojalt mot klubben och att hon också blivit avstängd.

Senare samma kväll pratade en chockad Rosenqvist – som inte visste var avstängningen berodde på – med Lunds ordförande Daniel Linderståhl.

– Han sa att de har tillräckligt med bevis men av respekt för en spelare i laget kunde de inte säga vad det beror på. Jag ville ju bara få förståelse vad det handlar om. Det här är helt befängt. Det är ett sånt fult beteende. Jag mådde ju så sjukt dåligt och grubblade på vad det handlar om, säger Rosenqvist till Expressen.

Rosenqvist fick sedan dagen efter beskedet varför hon stängts av: Enligt Lund så har hon försökt övertala en medspelare att byta klubb till Malmö, klubben hon själv skrivit på för (och blivit presenterad av) inför kommande säsong.

"Hade inte skrivit något om jag visste att det var fel"

Till Expressen så nekar Rosenqvist den anklagelsen, men berättar hon skrivit följande till någon på Messenger: ”Ska du med eller? ;)”.

– Det är inget fel. Alla pratar om sånt. Det är vanligt prat. Vi är alla vuxna. Man blir inte övertalad av någon. Jag hade inte skrivit något om jag visste att det var fel, säger hon.

Daniel Linderståhl, ordförande i Lund:  

– Vi har valt att informera Emelie om anledningen men valt att än så länge inte kommentera det vidare. Det handlar om att vi har en annan syn på hur man kan prata om andra saker utanför klubben. Vi vill inte kommentera det mer än så, säger han till Expressen.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: