#ibsilly
Så gick det till när Linköping åkte ur slutspelet.
Artikelfoto: Per Wiklund
#ibsilly

Linköpings smäll: Toppbacken lämnar

ANNONS

Två spelare har gjort sitt efter uttåget i SM-semifinalen.

Linköping åkte i helgen ur SM-slutspelet efter kvartsfinalen mot Pixbo, detta var femte slutspelet i följd där det tog stopp i kvarten. Nu meddelar klubben också att två spelare lämnar inför nästa säsong.

Toppbacken Filip Samuelsson kommer flytta hem till Stockholm, berättar sportchefen Johan Fredriksson för Corren.

Samuelsson har tillhört Linköping en klar majoritet av sin karriär och har funnits med både på a-landslagsläger och i Guldsteget. Anledningen till huvudstadsflytten är för att 23-åringen fått jobb där. Huruvida det blir fortsatt spel på elitnivå eller inte är oklart i dagsläget.  

Zorrospecialisten lämnar för Lerum

Östgötarna får även klara sig utan forwarden David Carrington framöver, då han valt att skriva på för allsvenska Lerum. 

20-åringen skrev på för Linköping inför förra säsongen men har haft svårt att sätta något avtryck, de flesta rubrikerna kring Carrington har handalt om hans zorrostraffar och den gula zorroklubban som skickades runt bland Linköpingsspelarna i förra årets slutspel.

– Ska bli roligt att spela i Lerum. Lerum spelar en underhållande innebandy som jag tror kommer passa mig väldigt bra. Förhoppningarna ligger i att vara med och hjälpa ta Lerum till ett nytt kval för att sedan ta steget upp, och efter två säsonger i SSL så vet jag vad som krävs och det hoppas jag kunna bidra med, säger Carrington till Lerum hemsida


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: