Foto: Roland Osbeck
SSL-kval

Vem går vidare i SSL-kvalet: Telge eller Lindome?

ANNONS

Idag spelas den tredje och avgörande kvalmatchen till SSL mellan Telge och Lindome.

Seriesegrarna i västra serien Telge SIBK besegrade Lindome med 6-3 i första matchen efter bland annat fem mål av Telges förstafemma. I Returmötet i Göteborg så blev det målsnålare och det såg länge ut som att Lindome skulle vinna med 1-0. Men Telge kvitterade i slutminuterna och tog matchen till förlängning. Där kunde sedan Sanna Browaldh avgöra efter sju och en halv minuts sudden och tvinga fram ett avgörande i Södertälje. (Se höjdpunkter från matchen i klippet ovan)

Innebandymagazinet har pratat med Telges stjärnskott Wera Nygren, som spelar i den fruktade förstakedjan och Lindomes backklippa Lina Johansson. De kommer garanterat ryka ihop på planen under matchen men deras första duell sker här då de båda fick chansen att peka ut tre anledningar till varför just deras lag kommer vinna idag.

Wera Nygren. Foto: Roland Osbeck

 

  1. Det är en tuff match men vi är ödmjuka inför uppgiften och kommer göra det bästa vi kan, förhoppningsvis leder det till något bra och så får vi ta det därifrån.
     
  2. Vi kämpar och står upp för varandra i varenda duell, vi sprider energi till varandra inom laget som gör att man orkar så mycket mer, vare sig det handlar om ett hemjobb eller ett extra steg för att lyckas täcka ett skott.
     
  3. Såklart kommer publiken vara till vår fördel, det blir som en extra spelare och gör så att man orkar göra det lilla extra som kommer krävas för att det ska gå vägen!

Lina Johansson. Foto: Roland Osbeck

  1. Jag tror att det lutar åt vinst för oss på grund av att vi absolut inte har någon press på oss, det var ingen som trodde att vi skulle ta oss hit och det är ingen som tror att vi kommer gå hela vägen heller. Vi kan njuta av att spela dessa matcher utan någon form av press på oss, och man spelar absolut bäst innebandy när man bara har kul.
     
  2. Vi är ett gott gäng där alla tror på varandra, ingen femma som behöver göra det utan vem som helst kan kliva fram, vilken gör det svårt för motståndare att ”stänga ner” en specifik femma.
     
  3. Sista anledningen är att vi har en lagkänsla som är få förunnat, kan faktiskt inte minnas att jag tidigare spelat i ett lag men denna lagkänslan, vi trivs tillsammans och vi gör detta tillsammans.

De båda duellanterna fick också chansen att svara på vem som kommer att spela en avgörande roll och avgöra matchen. 

– För att vinna så kommer det krävas mer än en matchhjälte då hela laget kommer behöva stämpla in och bidra med allt man kan på olika sätt och vis, säger Nygren och Johansson kontrar med:

–  Matchhjälte kommer Löövet (Amanda Lööv Miljevic) bli, hon har lett oss framåt hela denna säsongen och ihop med sina kedjekamrater är hon otroligt giftig.

Matchen börjar 14.00 och går att se live på Aftonbladet TV


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: