Highlights: Warberg-Täby 3-4 efter straffar.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Organisatorisk trygghet i Warberg: "Det som fäller avgörandet"

ANNONS

Här håller Warberg hög klass, enligt klubbchefen: "Där ligger vi på övre halvan av SSL-tabellen"

Innebandysäsongen är snart slut. För vissa är säsongen helt slut. Warbergs damer har spelat färdigt i SSL och slutade tia i tabellen. Herrarna spelar kval för SSL-avancemang och är vidare till playoff 2 där de ska möta Sundsvall. Klubbchefen Emil Risberg summerar säsongen i dagsläget såhär: 

– Kanske lite tidigt att summera den ännu, med tanke på att vi inte vet vad herrarnas serietillhörighet kommer att vara kommande säsong. Så den delen vill jag avvakta med. Men tittar vi på damlagets säsong så blev det i slutändan helt okej. Det klart att vi har en ambition att klättra uppåt i tabellen. Men baserat på hur det såg ut i slutändan så var det okej, säger Risberg till Innebandymagazinet.

Damlaget hade nio poäng upp till Lund som tog den sista slutspelsplatsen. Nu fortsätter arbetet med att ta nästa steg i SSL nästa säsong.

– Till viss del ska vi fortsätta med det vi gör idag. Det vill säga ha duktiga tränare, skapa bra förutsättningar för dem att kunna jobba med spelare som har ambitioner som rimmar med våra ambitioner. Sen har vi genomfört en generationsväxling också successivt de senaste säsongerna, vilket gjort att vi har ett ganska ungt lag. Det klart att till vissa delar behöver man ha tålamod för det och samtidigt bygga vidare med att hela tiden fylla på med yngre förmågor som i vår verksamhet kan utvecklas och bli riktigt bra. Samtidigt det som Jonas Gustafsson jobbar med att hitta någon spets i någon av lagdelarna skulle jag säga. Det klart att vi också rent kortsiktigt behöver få in någon spetsspelare som kan hjälpa oss att ta nästa steg.

Efter intervjun presenterades Vera och Klara Roos från RIG som nyförvärv.

Sedan Warberg kom upp till SSL säsongen 2016/17 har de varit i den nedre delen av tabellen, men samtidigt klarat sig från att åka ur SSL. 

– Jag kan bara svara för den tiden som jag har varit här. Men då skulle jag säga att vi har en bra verksamhet i vardagen. Det vill säga att träningskvalitén och träningsmängd, så skulle jag säga att vi ligger på den övre halvan av SSL-tabellen. Så att vi gör bra saker i vardagen och har en bra miljö. Det klart att det gör att vi någonstans når ett visst typ av resultat, för att det klart att vi är ju med. Sen ser jag samtidigt att de lagen som åker ur SSL brister på antingen organisationsnivå eller spelarfärdigheterna i truppen. Men jag skulle ändå säga att det som fäller avgörandet är om det blir strul, tränare som slutar eller får lämna, Mycket organisatoriska saker som jag tycker att vi har på plats och inte stör verksamheten.

Samtidigt som damerna har avslutat sin serie, kvalar herrlaget till SSL. Lerum besegrades i första rundan och nu är Sundsvall sista hindret.

– Det klart att vi vill ju till SSL och det gäller att vi vinner ett antal kvalmatcher för att kunna ta oss dit. Vi har varit med om det här under olika säsonger, där vi varit i dessa situationer men ändå inte gått hela vägen. Man landar tyvärr i de här klyschorna “en match i taget”, men det är verkligen så. Att inte titta längre fram. Vi lever med en match i taget utifrån den erfarenheten vi har med tidigare kvalserier skulle jag säga. 


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: