Video: Highlights från Warbergs play off 1 mot Lerum.
Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL-kval

Så här spelas herrarnas SSL-kval – Play Off 2

ANNONS

Kvalskrällarna till SSL skapar oväntade matchserier i april.

Kvalspelet till herrarnas SSL är framme vid play off 2. Två högintressanta matchserier där det går att konstatera att allsvenskornas båda fyror (Sundsvall och Strängnäs) ställs mot de lag som varit storfavoriter hela säsongen att nå SSL i form av IBK Dalen och Warberg IC.

Tack vare att Strängnäs besegrade serieettan Hovslätt i play off 1 förändrades spelplanen helt när Warberg som slog ut Lerum i kvalspelet rankades etta istället för tvåa. Det som såg ut att bli en kvalrysare mellan de forna SSL-klubbarna IBK Dalen och Warberg IC blev istället att de hamnar i var sin matchserie.

Slutkvalet till SSL spelas i bäst av fem och startar den 7:e april
7/4: IBK Dalen – Strängnäs IBK 
10/4: Strängnäs IBK – IBK Dalen
Ej klart: IBK Dalen – Strängnäs IBK 
Ej klart: Strängnäs IBK – IBK Dalen
Ej klart: IBK Dalen – Strängnäs IBK

7/4: Warberg IC – Sundsvall FBC 
10/4: Sundsvall FBC – Warberg IC
14/4: Warberg IC – Sundsvall FBC 
17/4: Sundsvall FBC – Warberg IC
24/4: Warberg IC – Sundsvall FBC 

Fotnot 1: Sundsvall är den 20:e största staden möter Warberg som är 46:e största staden i Sverige. Dalens hemort Umeå är den 11:e största staden mot Strängnäs på plats 90 på samma lista. Strängnäs som ligger mellan Södertälje och Eskilstuna.

Fotnot 2: Fotbollsallsvenskan har lag från de fyra största städerna i Sverige. Ishockeyns SHL har lag från stad 2 och stad 3. Handbollens högsta liga har lag från de tre största städerna i Sverige. I herrarnas SSL är fördelningen på följande sätt när AIK och Nykvarn räknas till Stockholm samt Pixbo till Göteborg.

1) Stockholm (2st lag), 2) Göteborg, 4) Uppsala, 5) Linköping, 8) Helsingborg, 9) Jönköping, 11) Umeå, 22) Växjö, 33) Kamlar, 40) Falun samt Mullsjö (utan placering).


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: