Highlights: Karlstad-Rönnby 2-6
Foto: Per Wiklund
Superligan

Karlstads klubbchef: "Det var ju en lite strulig säsong"

ANNONS

Karlstads båda lag i SSL dansade runt nedflyttningsstrecket. För damernas del blir det fortsatt spel i SSL medan herrarna får ta nya tag i allsvenskan.

För Karlstad var det en delad säsong, herrarna åkte ur med extremt små marginaler och damerna klarade sig till slut kvar på målskillnad. Damerna inledde dessutom säsongen med ett tränarbyte och Karlstads klubbchef Michael Bergqvist beskriver deras säsong som lite strulig, men tycker att det är starkt att de håller sig kvar trots att målsättningen inför säsongen var en något högre tabellplacering.. 

Herrarnas säsong beskriver han som bra. Man tar 25 poäng som nykomling, vilket hade räckt för att säkra kontraktet de senaste tre säsongerna. Det är även här väldigt små marginaler som avgör då man slutar en poäng efter AIK på säker mark. 

– Hade du frågat mig innan säsongen om jag skulle varit nöjd med 25 poäng så hade jag varit det, det hade jag trott skulle räcka faktiskt. Det är bittert med det slutet som blir men det är en godkänd säsong tycker jag, säger Michael Bergqvist till Innebandymagazinet. 

Målsättningen för nästa säsong blir för damernas del att sikta uppåt i tabellen. Man vill ta en slutspelsplats även om det var ett tag sedan sist. För herrarnas del gäller det att ladda om i allsvenskan där målsättningen är solklar. 

– För herrarna blir allsvenskan spännande, det blir sikte på playoff naturligtvis. Sen får man se, playoff är ju alltid lite lotteri också, men till playoff ska vi definitivt, säger Bergqvist. 

En man vet redan nu inte kommer att spela för herrarna nästa säsong är Emil Saverstam som missade nästan hela säsongen med en knäskada. Bergqvist bekräftar att Saverstam flyttar hem till Örebro nu när säsongen är över. I damlaget lämnar norskan Kine Hedlund Eriksen, som flyttar hem till Norge, och Robyn Sundman. Även Sara Dahlström, som snart ska föda barn, kommer att saknas men där har i alla fall klubben en förhoppning om att hon ska vara tillbaka framåt oktober-november. När Bergqvist får frågan om det är några spelare på väg in kan han inte ge några namn men säger att det kan hända något redan nu till påsk.

Bergqvist berättar också att damsidan kan se flera spelare som kommer underifrån. Han nämner att de har flera spelare i division ett som kan få chansen i SSL och nämner Heidi Eklund som en att hålla ögonen extra på. För herrarna spår han att Daniel Svensson skulle kunna få ett genombrott.

– På killsidan så har vi ju förhoppningsvis Daniel Svensson tillbaka i tidigt skede. Han var med i år men blev korsbandsskadad. Han har otrolig potential den killen, så han kör rehaben som han ska och sen får han visa vem han är nästa säsong.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: