Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

Värvar en av Sveriges största talanger - "Stod mellan oss och Pixbo"

ANNONS

Allsvenska Partille har gjort en riktig prestigevärvning då man snuvade Pixbo på en av distriktets största talanger.

FBC Partilles damer har två raka fjärde platser i allsvenskan södra. Den nyss avslutade säsongen så var man med och fajtades om en kvalplats till SSL in i det sista. Men det saknades till slut två poäng för att nå en kvalplats. 

– Tycker vi gör en bra säsong med tanke på förutsättningarna. Aldrig varit med om liknande under mina dryga 20 år som tränare. Otroligt mycket skador bland annat korsband och bruten fot. Hjärnskakningar och sjukdomar. Helt galet. Men vi tar mer poäng än förra säsongen. Vi slår JIK, Skoghall och Telge som alla tre kvalar till SSL, så vi är nära, säger tränare Jonas Eliasson till Innebandymagazinet. 

Vad är det som ni måste höja för att ta nästa kliv i utvecklingen?

– Vi behöver bli bättre i spelet med boll. Inte spela så mycket på chans utan ha mer tålamod. Sen behöver vi bli bättre tränade så vi ger oss själva chansen att kunna prestera bättre över 60min.

Men en fjärde plats garanterar i alla fall att Partille kommer att få spela vidare i allsvenskan som görs om till nästa säsong. Fyra serier med 32 lag ska bantas till två serier med 24 lag. En förändring som Eliasson ser fram emot. 

– Det kommer bli roligt med den nya allsvenskan. Lite mer rättvist än hur det har sett ut innan. 

Hur ser lagbygget ut inför nästa säsong? Det har ryktats om att ni har värvat en av landets största talanger?

– Vi har ett bra lag redan men vi behöver spetsa till. Ska vi ta in spelare ska det vara SSL-erfarenhet eller unga talanger. Och vi har än så länge värvat två duktiga spelare. Men supertalangen du frågar om är Ellen Hedberg. Snabb teknisk spelare som är målfarlig. Otrolig potential. Vet att det stod mellan oss och Pixbo. Känns extra skönt att Ellen väljer oss och tror på det vi gör. Tror Ellen kommer blomma ut ordentligt hos oss.

Ellen Hedberg är född 2007 och öste in 43 poäng för Stenungsund i JAS denna säsong och 37 poäng i Dam1an. Hon kom dessutom med i All Star Team i Distriks-SM och på Innebandymagazinets prestigefyllda talanglista hamnade hon på 27:e plats med motiveringen:

Kan bjuda på den ena snurrfinten efter den andra med sin enastående teknik. Väldigt svår för motståndarna att läsa av, avig och lurig. Har också bra skott och gör ofta mål.  

Jonas Eliasson har i dagarna skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Partille så han kommer fortsätta lotsa laget i båset. 

Vem är den andra talangen som är klar och har ni något mer på gång in?

– Emma cederklev från Kungälv är klar. Vi har några fina till på gång men kan inte avslöja något än.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: