Foto: Roland Osbeck och AC.Kårhag
SSL-kval

Telge har matchboll mot Lindome i dagens SSL-kval

ANNONS

Telges Felicia Forsmark och Lindomes Amanda Lööv Miljevic inför dagens heta drabbning i Almåshallen.

Idag spelas match två i första kvalrundan till SSL mellan Lindome och Telge. Södertäljelaget har matchboll då de vann första mötet med 6-3, efter en formidabel förstaperiod som slutade 4-0. (Se alla målen från matchen i klippet ovan). 

– Vi alla var instämplade från start och var beredda på att göra de jobb som krävdes, förklarar Felicia Forsmark Telges chocköppning för Innebandymagazinet.

– Det kändes som Telge var med från start medan vi stod på hälarna och inte var med i det fysiska spelet. Vi steppa upp i andra och tredje men det räcker inte hela vägen, säger Lindomes Amanda Lööv Miljevic till Innebandymagazinet.

Felicia Forsmark och Telge är rutinerade i dessa sammanhang då Forsmark har kvalt till SSL tre gånger tidigare med klubben. Första gången tog det stopp i play off 1 i sudden i match tre mot Kalmarsund. Andra gången gick det hela vägen till SSL och den tredje gången tog det stop i play off 2 mot Åkersberga. För Lindome och Lööv Miljevic är detta första gången någonsin. 

– Känns väldigt roligt att få denna förlängning av säsongen och att få göra det med detta lag. Det var tajt hela vägen till sista omgången och att få ta den sista kvalplatsen tycker jag visar på vår styrka i truppen.

Lindomekapten kommer från sin poängbästa säsong någonsin och på de 22 matcherna i grundserien gjorde hon 19 mål och 13 assist. Men i första matchen mot Telge blev det inga poäng.

– Jag har spelskickliga spelar runt mig som hittar mig i de ytor där jag gärna tar avslut och i år har det fallit på plats.

Några som däremot gjorde massor av poäng senast var Telges förstakedja med Forsmark tillsammans med allsvenskans poängdrottning Therese Gustafsson och nya stjärnskottet Wera Nygren. Den superkedjan låg bakom fem av Telges sex mål.

– Jag och Tess är ju radarpartners sedan länge, haha, och att vi fått in Wera med oss är superkul och har gett riktigt bra resultat! Vi kompletterar varandra och gillar att spela en fartfylld innebandy! Min roll i femman är väl att vara den bolldrivande och skapa fina lägen för mina medspelare.

Telges fruktade förstafemma. Foto: Roland Osbeck

Lindome är ett välkänt starkt hemmalag men även Telge tillhör de allsvenska lagen som vunnit mest på hemmaplan. Så frågan är om Lindome kan kvittera till 1-1 i matcher idag hemma i Almåshallen. 

– Vi ser fram emot att få spela hemma i Almås inför fullsatta läktare och visa både oss själva och våra supportrar att vi kan bättre än vad vi visade sist.

Men en fullsatt Almåsarena är inget som räds Felicia Forsmark.

– Nä, jag har hört att det ska vara fullsatt, riktigt skoj! Det gäller att vi är påkopplade från start och håller oss till gameplan, vågar spel den innebandyn vi är bra på!

Matchen börjar 15.00 och går att se på Sportbladet TV


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: