Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Falustjärnan om det oväntade slutspelsvalet

ANNONS

Lisa Svarfvar blev chockad när hon insåg att Västerås Rönnby hade valt ett möta dem i dagens kvartsfinal.

Slutspelsvalen på damsidan gick lugnt och fredligt till inledningsvis när seriesegrarna Thorengruppen valde tabellsjuan Kalmarsund efterföljt av att Pixbo valde tabellåttan Lund. 

När det sedan var Västerås Rönnbys tur att välja trodde nog de flesta att de skulle välja tabellsexan Endre. Men inställt föll valet på femman Falun. Som dessutom var det enda laget som Rönnby förlorat en match mot denna säsong av topp 5-8-lagen.  

– För mig personligen vart det en liten chock. Trots det blir det en roligare utmaning, vi ser det som något positivt och vi går in i slutspelet som underdogs, säger Faluns Lisa Svarfvar till Innebandymagazinet.

Varför tror du att Rönnby valde er trots att ni var de enda som slagit dem denna säsong?

– Jag tror anledningen föll enbart på ekonomin, om jag ska vara helt ärlig.

Efter 26 omgångar av serielunk har det äntligen blivit dags för slutspel och ikväll spelas den första kvartsfinalen i bäst av fem mellan Rönnby och Falun. Så nu är det in i den berömda slutspelsbubblan som gäller för Svarfvar och hennes Falun.

– Ja äntligen, det är ju just det här man har längtat efter. Känslan att vi har matcher rent ut sagt varje dag samt har intensiva dagar framför oss, det ser jag som något roligt!

Svarfvar inledde årets säsong strålande och hon öste in poäng som aldrig för. Hon berättade även i en tidigare intervju med Innebandymagazinet att hon spelade sin bästa innebandy någonsin denna säsong. Poängproduktionen mattades av något under den andra halvan av säsongen men 25-åringen slog både sitt personliga mål- och poängrekord. Så ska Falun ha en chans mot Rönnby så måste Svarfvar vara med och visa vägen. 

– Ja, jag måste bidra med intensitet och kvalité i mitt passningsspel, är inte riktigt nöjd med hur jag har presterat på de senaste matcherna. Med det sagt måste jag upp några nivåer nu inför slutspelet.

Vem kommer bli Faluns viktigaste spelare i denna kvartsfinalserie?

– Enligt mig så tror jag att om vi går ihop som lag så kommer Rönnby få det tufft i kvartsfinalen. Dock om jag ska nämna en spelare så säger jag Lina Svarfvar. Av den anledningen att hon är bäst när det gäller. Hon bidrar med sin slutspels-smartness och hennes försvarsmentalitet.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: