Artikelfoto: Aftonbladet och Roland Osbeck
SSL-kval

Bröt kvaltrenden – tvingade fram en avgörande match

ANNONS

Lindome slog Telge med 2-1 efter sudden death, nu väntar en tredje och avgörande match mellan lagen i kampen om SSL.

2-0, 2-0, 2-0. Så har kvalsemifinal-serierna slutat totalt mellan Sundsvall-Älvsjö, Skoghall-Jönköping och Dalen-Älvsjö. Idag bröt Lindome den trenden, de kvitterade till 1-1 i matchserien mot Telge under långfredagen.

Matchen var målsnål, trots en skottstatistik på 30-26 åt hemmalagets Lindomes favör så blev det bara två mål – ett av varje lag – under ordinarie tid. Mycket av det berodde på målvakterna Wilma Holmberg (Lindome) och Olivia Nilsson (Telge) som gjorde sitt för att hålla nere siffrorna.

Matchen fick avgöras i förlängning och där drog Lindome längsta strået, Sanna Browaldh avgör 07.31 in i sudden death och tvingar därmed fram en tredje och avgörande match som spelas på måndag i Södertälje då Telge står som hemmalag.

Du kan se ett highlights-paket från matchen i spelaren ovan.

Lindome IBK2 - 1 e.förl.Telge SIBK
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror1 - 0, 0 - 1, 1 - 0
Skott30 - 26 (7 - 8, 8 - 10, 7 - 7, 8 - 1)
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Mål18:281-0Viktoria Rosberg
(Anna Svedman)
Period 2
Utvisning09:25 Emilia Jansson
(Slag, 2 min)
Period 3
Mål16:071-1Ester Persson
(Felicia Forsmark)
Period 4
Mål07:312-1Sanna Browaldh
(Amanda Lööv Miljevic)


 

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: