SM-slutspel

Pixbo vann stort – oväntat (?) straffmål bäddade för Täby-segern

ANNONS

Det utspelade sig stor dramatik när Täby slog Endre i första SM-kvartsfinalen – för Pixbo gick det klart lättare.

Pixbo gick in som stora favoriter i kvartsfinal serien mot Lund och vann också väntat den första matchen som spelade under torsdagskvällen. Det var dock jämnt målmässigt ett bra tag, 1-0 efter första blev 3-1 när 40 minuter var spelat, men i slutperioden ryckte man från rejält och kunde vinna med 10-2.

– Efter två perioder är det 1-1 i fem-mot-fem. Vi släpper ett i PP och ett i boxplay, Sedan håller det inte att få fyra, fem utvisningar i en match mot Pixbo, det förstår ju alla att det blir för tungt. Sen är det en mental kollaps i sista perioden, jag vet inte vad som händer, sa Lunds tränare Pontus Kozan i Expressens TV-sändning efteråt.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren nedan.

"Gör någon markzorro – alla håller på att trilla av stolen"

Jämnare blev det i kvällens andra kvartsfinal som spelades i Stockholm mellan Täby och Endre, som slutade fyra respektive sexa i tabellen. Den fick avgöras efter straffar, 2-2 var ställningen efter 70 minuters spel och det blev sedan Täby som kunde dra det längsta strået – detta efter 14 (!) slagna straffar.

Anna Jansson – ny i Täbys ledarstab efter att Richard Wellsmo lämnat – ger sin syn på straffläggningen.

– Alla tar verkligen ansvar där. Vi har ett gäng mer rutinerade spelare, både på landslagsnivå men också som har många SSL-matcher bakom bältet. Dem vill ju ta det. Sedan har vi en spelare som (Carolina) Myrvoll som går in och gör någon markzorro som gör att alla håller på att trilla av stolen. Väldigt oväntat och det är sånt som krävs, även när det är så här spännande, sa hon i Expressens TV-sändning.

Du kan se samtliga mål inklusive straffarna i spelaren längst upp.

Den här artikeln handlar om: