torsdagens dramatik
Artikelfoto: Marcus Vilson/mphotos.se och Aftonbladet
SSL-kval

KNALLEN: Slår ut seriesegrarna i kvalet inför rekordpublik

ANNONS

Strängnäs chockade Hovslätt – avancerar till kvalfinalen.

Hovslätt in gick in som stora favoriter i SSL-kvalet mot Strängnäs. Man slutade etta och tog 18 poäng mer än tabellfyran Strängnäs i serien. Samtliga tränare som tipapde kvalet trodde att Hovslätt skulle gå rent, men så blir det inte – faktum är att Strängnäs avancerar till kvalfinalen.

Sörmlänningarna vann match ett i Jönköping med 4-3 och returen spelades under torsdagskvällen i Eskilstuna då Strängnäs ordinarie hemmahall inte uppfyller SSL-kraven.

Strängnäs hade ledningen efter både första och andra perioden, men Hovslätt vände till 4-3 i början av tredje. Hemmalaget skulle sedan kvittera och sedan även göra det förlösande 5-4-målet som fick arenan att koka - du kan se det målet i spelaren ovan.

Man avslutade sedan matchen med att göra tre ytterligare mål vilket innebar en 7-4-vinst och avancemang till kvalfinalen mot Dalen. Man slog under matchens gång också publikrekord för Strängnäs, 1050 åskådare fanns på plats för att bevittna skrällsegern.

– Vi gör en grym match nere i Jönköping. Vi har en bra gameplan, vi vet hur vi vill spela mot dem. Den funkar idag också. Idag visar vi ett lite bättre anfallsspel på slutet och vågar spela framåt, sa Strängnäs lagkapten Kalle Karlsson i Aftonbladets TV-sändning efter matchen.

Redaktörens kommentar: Jag har nu använt uttryck som skräll, chock och knall för att beskriva Strängnäs två segrar mot Hovslätt. Det kan tyckas lite överdrivet då det trots allt är ettan mot fyran i tabellen som gör upp om avancemang, men jag står fast i mina ord. Hovslätt är RUSKIGT stabila och svårslagna säsongen igenom, och tappar bara poäng vid tre tillfällen och mot två lag totalt, Warberg och Partille. Strängnäs har en säsong som går lite upp och ner och att de skulle slå ut Hovslätt, ja det såg nog ingen förutom de själva komma. Nu väntar dock en än tuffare uppgift mot Dalen och ett Strängnäs-avancemang där skulle framtvinga ännu större ord än de jag inledde den här kommentaren med. //Victor Westlund

***

Strängnäs motståndare i kvalfinalen blir alltså Dalen. Umeålaget vann första matchen mot Sirius med hela 12-0 på hemmaplan men returen i Uppsala blev klart jämnare, den här gången blev det en 6-5-seger för Dalen efter sent avgörande (19.41) av fyramålskytten Anton Åkerlund.

***

Vilka som möts i den andra kvalfinalen avgörs imorgon. Klart är att Warberg är ett av lagen, de slog ikväll ut Lerum efter att ha vunnit den andra matchen med 7-3. Warberg kommer nu möta antingen Visby eller Sundsvall, där kan de sistnämnda avancera imorgon då de vann den första kvalmatchen mellan lagen.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Partille tog revansch på Strängnäs

Den här artikeln handlar om: