SM-slutspel

Ruud-magi när Falun avancerade – 19-åring spikade igen för Växjö

ANNONS

Falun och Växjö kvällens vinnare i herrarnas SM-slutspel.

Inför kvällens fjärde kvartsfinal mellan Kalmarsund och Växjö hade det blivit idel bortasegrar, något som innebar en 2-1-ledning i matchserien för de förstnämnda. Den trenden skulle hålla i sig även ikväll, här går Växjö och vinner med hela 8-1 - den klart största segermarginalen mellan de båda lagen i slutspelet.

Växjö kom till spel utan skadade stjärnan Jesper Sankell och i slutet av förta perioden fick man även klara sig utan förstamålvakten Viktor Kastengren, som fick lämna matchen efter att ha fått en spelare över sig – du kan se händelsen nedan, som också kommenterades av Sveriges förbundskapten Thomas Brottman.

In i Växjös mål kom den minst sagt orutinerade 19-åringen Sebastian Johansson, vars speltid under säsongen varit väldigt knapp. Det märktes dock inte under matchens gång: Rottne IF-produkten kom in och spikade igen, räddade en straff av Kim Nilsson och höll nollan i sin slutspelsdebut.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga, det är hur härligt som helst. Det är klart att det har varit en speciell säsong, jag har inte spelat så mycket. Sedan är man alltid redo på att göra det, men någonstans så…nu kommer ju chansen och då får man ju ta den, sa Johansson i Expressens TV-sändning.

Kalmarsunds Kevin Björkström var rejält kritisk till lagets insats efteråt:

– Jag bryr mig inte om resultatet, men prestationen är under all fucking kritik. Andra perioden… alltså. Jag fick sånt jävla psykbryt i periodpausen. Det är skrattretande. Vi täcker inte skott, tar inte markering och vi är inte närvarande i närkampsspelet. Vi har vissa i dag som tror att… det här är sockiplast. När hånar innebandy, då ser det ut som för oss i andra perioden. Det ser ut som vi springer runt med morgontofflor på fötterna, sa han i Expressens TV-sändning.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Falun vidare – Ruud med nya trolleritricks 

Det resultatet innebär 2-2 i matchserien men lika jämnt har de inte varit mellan Mullsjö och Falun. Det står nu klart att det blir en svepning av Falun som avancerar efter att ha vunnit kvällens fjärde kvartsfinal med 9-3 – man blev därmed första laget att gå vidare.

– Vi är på en bra plats mentalt. Vi är väldigt starka som grupp. Vi håller energin inom gruppen och jobbar otorligt hårt i försvaret. Det har lagt grunden till att vi har fått såpass fina lägen framåt. Sedan har vi fantastiska spelare i alla femmor när det kommer till att avsluta anfallen. Kul och se, sa Faluns tränare Thomas Holmgren i Expressens TV-sändning efteråt.

Johan Kihlblom, tränare i Mullsjö:

– Vi spelar bra långa stunder men "bra" räcker inte mot Falun. De tidigare slutspelen har Falun gått in och varit lite sköna mot oss och trott att de skulle få grejer gratis, då har det bjudits upp lite. I år har vi mött ett jäkligt påkopplat och disciplinerat Falun och då behöver vi spela på vår absoluta topp. Vi spelar bra, men "bra" räcker inte om vi ska slå de här. Prestationen räcker inte så långt tyvärr, sa han till Expressen.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren nedan, i det paketet ingår en ny magisk framspelning av trollgubben Emil Ruud.

Den här artikeln handlar om: