Artikelfoto: Christian Örnberg, Swiss Unihockey och Per Wiklund
#ibsilly

Sillysvepet: Sju spelare byter lag – två stannar

ANNONS

Unga målvakten byter SSL-lag – poängfarliga svensken lämnar schweiziska laget.

Lämnar SSL för spel i allsvenskan

Målvakten David Henningsson har tillhört SSL-klubben Linköping under hela sin karriär. Speltiden har dock varit knapp för 20-åringen den här säsongen, som mest agerat andramålvakt. Nu byter han också klubb för första gången, nästa säsong återfinns Henningsson i allsvenska IBK Lund.

- Jag känner att det är ett bra steg för min utveckling att gå till ett allsvenskt lag. Lund upplever jag som ett lag som har utvecklats de senaste åren och med ambitioner att ta sig ännu längre, vilket jag ser som väldigt positivt, säger han till Lunds hemsida.

Poängfarliga svensken lämnar schweiziska laget

Isak Stöckel lämnade Warberg inför förra säsongen för att testa på spel i schweiziska Ad Astra. Han har på två säsonger i andraligan öst in poäng, 98 mål och 96 framspelningar är svenskens facit på de 62 matcher han spelat. Nu meddelar klubben att Stöckel lämnar efter säsongen, någon ny klubb är ännu inte bekräftad.

Värvar tjeckisk stortalang – tappar rutinerad duo

Jönköping firade sin överraskande kvartsfinalseger mot Storvreta (se avgörande målet i spelaren ovan) med att presentera ett nyförvärv i form av den tjeckiska forwarden Filip Smutný. 19-åringen ansluter från Liberec i hemlandet där han under säsongens gång gjort 52 poäng. Han har också meriter från spel i tjeckiska ungdomslandslag.

– Det var inte ett helt lätt beslut, men jag tror att tiden är inne för en förändring. Ända sedan jag var barn har jag drömt om att spela i svenska SSL, vilket har inneburit att jag offrat många timmar och jobbat hårt, säger han till Jönköpings hemsida.

– Jag är väldigt tacksam över att Jönköping erbjudit mig denna möjlighet. De har ett ungt, hungrigt och lovande lag med en liknande vision som Liberec. Jag gillar nya utmaningar och ser fram emot att ta mig an dem. Jag kommer att kombinera studier på Jönköpings Universitet med min innebandy, vilket jag tror kommer att bidra till en god utveckling inom både innebandyn och i mitt privatliv, samtidigt som jag får lära känna ett nytt land och får nya erfarenheter.

I samma veva meddelar Jönköping att rutinerade duon Martin Glimberg och Dennis Svensson antingen kommer sluta eller trappa ner.

Unga målvakten byter SSL-lag

Maja Lindsjö, som var med och tog guld i U19-VM 2022, lämnar Warberg efter två säsonger. 20-åringen har inte lyckats ta rollen som förstamålvakt från Hanna Svensson och nu söker hon lyckan hos SSL-konkurrenten Malmö – Lindsjö blev presenterad som ny spelare hos Skånelaget tidigare under dagen .

– Det känns väldigt bra att kliva in i FBC-familjen. Jag ser framemot att bidra till att Malmö FBC tar nya kliv i den resa som Malmö FBC påbörjat. Jag vill se mig som en viktig och seriös spelare i laget som bjuder på ett gott skratt emellanåt. Mina intryck av föreningen har varit bra och jag ser att föreningen har möjlighet att hjälpa mig nå framtida mål, säger Maja Lindsjö i ett pressmeddelande.

U19-landslagsforward skriver på för Växjö

Växjö, ett av lagen som tagit en plats i allsvenskan nästa säsong, gör klart med Lina Eriksson från Gamla Stan. Eriksson är född 2005 och har meriter från det svenska U19-landslaget. Forwarden 15 poäng på 21 allsvenska matcher den här säsongen.

– Att vi nu kommit överens om ett samarbete över kommande säsongen känns verkligen otroligt bra. Lina är en spelare med förmågan att göra sin omgivning bättre, där främst offensiva egenskaper som spelsinne och passningsspel sticker ut som styrkor i hennes spel. Att Lina också är ambitiös spelare som är beredd att träna hårt för att nå nästa nivå är helt i linje med vilka spelare vi vill ha i vår verksamhet, säger Henric Olofsson, sportchef i Växjö Vipers.

Två toppbackar i SSL stannar kvar

Vi avslutar sillysvepet med två spelare som valt att stanna kvar i sina lag. Täbys viktiga back Amanda Ahola blir klubben trogen "de kommande säsongerna" samtidigt som Tobias Lindström i Kalmarsund utnyttjar det optionsår han hade i sitt 1+1-kontrakt.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: