JAS Herr

Superskrällen: RIG Umeå är utslagna ur JSM

ANNONS

Team Thorengruppen slog sensationellt ut de regerande JSM-mästarna RIG Umeå i sudden.

Regerande JSM-mästarna RIG Umeå är utslagna redan i play off:et och missar därför finalspelet i Uppsala för första gången på många år. RIG Umeå har vunnit JSM tre av de fyra senaste mästerskapen på killsidan men denna säsong blir det inget finalspel efter gårdagens sensationell suddenförlust mot Team Thorengruppen. 

RIG vann sin JAS-grupp övertygande genom att endast förlora en match. Thorengruppen slutade fyra i samma grupp och när de båda möttes i gruppspelet vann RIG stort med 12-2 och 7-3. Så inför gårdagens play off var RIG Umeå stora stora favoriter. 

Matchen igår blev jämn där lagen turades om att leda matchen vid flera tillfällen. Thorengruppen ledde med 1-0, 3-2 och 5-4 medan RIG Umeå ledde med 2-1 och 4-3. Tre och en halv minut från slutet kvitterade RIG Umeå med ett drömmål av William Nordin snyggt assisterad av Hampus Nydenfeldt. 

5-5 stod sig matchen ut så sudden fick avgöra vem som skulle gå vidare till finalspelet. Där blev kvitteringshjälten Nydenfeldt lite av en syndabock när han satt utvisad när Herman Karlsson kunde avgöra i power play på ett välplacerat distansskott. 

– En tung förlust mot ett hårt jobbande Thoren. Powerplay blir avgörande, sa RIG Umeås tränare Fredrik Holmgren, efter matchen.

Thorengruppens tränare Kristian Karlsson bjöd på en liten längre analys om hur superskrällen blev möjlig:

– Vi är otroligt glada och nöjda över platsen i JSM-slutspelet! Vi hade förberett oss bra på träningarna innan Playoff, och vi höll matchplanen i defensiven på ett bra sätt. Både det mentala och den spelmässiga delen är vi otroligt nöjda med. Offensivt vet vi att vi kan mäta oss med alla lag. En laginsats från hela gänget som varit med i förberedelserna till de som var på planen vid avgörandet i förlängningen!

Se alla målen från superskrällen i klippet ovan.

 

 

  

 

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: