Notification
Foto: Sipa US

Stjärncoacher till Summer Games: "Annorlunda upplevelse"

Succékonceptet fortsätter i Falun Floorball Cup, över 100 lag anmälda.

I senaste upplagan av Falun Floorball Cup, Winter Games, infördes nya konceptet “stjärncoacher” där spelare från IBF Faluns SSL-lag på dam- och herrsidan tog plats i båset och coachade de deltagande ungdomslagen i cupen.

En av dem var superstjärnan och bolltrollaren Emil Ruud.

– Det var kul, lite annorlunda upplevelse mot vad man är van med, men riktigt roligt, säger Emil berättar vidare om hur det går till:

– Innan match sökte man upp laget och småpratade lite, under matchen försökte man mest bara peppa och stötta spelarna i laget. Efter matchen hade vi lite tid att svara på frågor, ta lite bilder och så.  

Gensvaret från lagen på initiativet var enormt positivt och därför kommer samma upplägg att köras vid nästa upplaga, Summer Games, som närmar sig med stormsteg.
– Den responsen vi fått är att lagen tycker det är superkul, ett bra och roligt initiativ. Det bidrar ju till en roligare och bättre upplevelse än vad man kanske får någon annanstans, säger cupansvarige Joacim Svensson.

Summer Games spelas 9-12 maj. Sista anmälningsdag är 4 april, så det är hög tid att anmäla sig. Hittills har över 100 lag gjort det och det fylls på med nya lag löpande. Intresset för cupen växer för varje år.

– Det finns en lång tradition med cuperna i Falun, jag var själv här och spelade när jag var yngre. Falun är ju inte jättestort så allting är väldigt nära. Också väldigt kul att cupen är samlad väldigt mycket uppe på Lugnet så det är lätt att kolla på andra lag och matcher. Det bidrar till en bra och rolig cupkänsla, säger Emil Ruud.

Mer information och anmälan på: falunfloorball.se