Video: Highlights, Thorengruppen-Lockeurud 13-1.
Krönika
Hyllar Thorengruppens fulländade säsong: "En helt sjuk bedrift"
ANNONS

Berglinds heta & kalla: "Jag får väl lämna över stafettpinnen - ska ha det här priset i år"

Börjar med att tacka alla som hör av sig om Berglinds lista och tycker detta är positivt.

Fortsätter med bottenstriden och den dramatik som var på förhand som varade i 14 sekunder innan Pixbo hade gjort 1-0, och dramatiken var redan där över. Åkersberga förlorade matchen med hela 20-1 och var nära att slå rekordet i största förlusten någonsin som var året 05 då IKSU slog Högdalen med 21-1. Hur kan ett lag förlora så här stort när man skulle hålla ner siffrorna för att hålla sig kvar?

Nej, jag säger som killarna i Expressen-studion, att det är stort haveri i Åkersberga och det började redan förra året. Tycker man det är struligt i Täby så är det ingenting mot Åkersberga. Nu riskerar man igen att tappa halva laget och vilka ska man få dit när det bara blir rörigare och rörigare?

Karlstad hänger kvar med en skör tråd men har en organisation, sportchef och tränare som är vana med SSL. Här behöver man redan nu förstärka laget till nästa säsong då Linnea Wallgren som var lagets bästa spelare lägger klubban på hyllan, och Karlstad får nog hoppas att Skoghall inte går upp så man kanske kan få några spelare därifrån, eller från sitt JAS-lag där man hamnade på en okej tredjeplats och har Heidi Eklund som bästa poängspelare.

KAIS Mora blev en vinnarmaskin när Bruno Lundberg kom in i laget och tog också poäng i sin sista match hemma mot ett Malmö som inte hade någonting att spela för, och där som vanligt poängspelarna gör mål i Maja Hellman x2 och Ellen Rasmussen.

Täby vinner mot Warberg men det endast efter straffar (Klara Molin) och nu blir det ett klassikermöte mot Endre igen där jag ser det som 50/50, nu när Ellen Bäckstedt verkar vara tillbaka i Endre och där jag själv kommer att vara på plats 30 mars när Endre tar i mot Täby i ICA Maxi Arena.

Noterbart är att Kalmarsund, som hade stora problem hemma mot KAIS Mora i förra omgången, nu vinner enkelt borta mot Lund och tar sjundeplatsen före Lund, men som drog nitlotten i kvartsfinalen och får möta Thorengruppen. Men man kommer att vinna ett pris till laget och det är i årets rookie i Dominika Buczek som gör 2+1 i den här matchen och hamnar på en niondeplats i totala poängligan.

Video: Highlights från Pixbo-Åkersberga 20-1

Pixbo IBK, som jag tycker har seriens bästa spel med sina treor som är i ständig rörelse och skapar nästan alltid 2-1-lägen i zonerna, vilade sin förstamålvakt mot Åkersberga och i början även Thea Löfborg, men vinner med 20-1 mot Åkersberga. Endast ett mål ifrån rekordvinst och noterbart är att lagkaptenen i Åkersberga är inne på 14 mål och det får ju inte hända när man måste hålla ner siffrorna. Emma Stenberg gör 5+1 och borde också vara aktuell för landslaget, då hon även kom trea i den totala poängligan. Årets målvakt bör gå till Lara Heini.

Falun förlorar igen och nu hemma mot Endre, och som nu kommer ställas mot Rönnby Västerås i sin kvartsfinalserien. Här behöver Falun få tillbaka samtliga sina spelare som är på frånvarolistan om man ska ha en chans.

Avslutar med Thorengruppen som gör en helt sjuk bedrift att vinna samtliga matcher i grundserien och än större är det att man ”tappar” två landslagsspelare under säsongen och ändå lyckas man vinna mot samtliga lag. Jag vet att man har det starkaste laget på pappret men bedriften är sjukt stor och jag får väl lämna över stafetten som årets tränare till de här ledarna som jag tycker ska ha det här priset i år.

Heta och kalla

🥶 Kalla: IBF Falun som på nytt förlorar och nu hemma mot Endre. När Falun saknar sin storstjärna så är man väldigt sårbara och man saknar även Einstulen, “Majsan” (Emelie Björklund) och sedan tidigare Lovisa Åström, men jag tror Falun får det mycket tufft i sin kvartsfinal.

Video: Highlights från Falun-Endre 2-5

🥶🥶 Kallare: Kalmarsund, då jag inte kan släppa förra helgens förlust mot KAIS Mora där man spelar med sin andramålvakt och ligger under med 9-4 och där allt går in. Men man gör inga förändringar, som i sin tur leder till att tabellen kastades om ordentligt, men som nu i för sig turligt inte spelade någon roll då KAIS Mora tog en poäng hemma mot Malmö och ändå hade kommit på en 11:e plats.

🥶🥶🥶 Kallast: Åkersberga som åker till sin viktigaste match på hela säsongen för att hålla ned siffrorna med en målvakt som har stått i division 2, och den målvakt som startade har spelat i division 3. Har man inte spelare med hjärtat för klubben så ska man inte spela i SSL, och inte heller när man åker på en rekordförlust den här säsongen med 20-1. Kommer Balzano att vara kvar? För det är också en gåta att man låter sin bästa spelare åka mitt under säsongen att träna med Täby FC. Nej, Åkersberga måste rensa ut det mesta och börja om från grunden så kan det här bli bra.

🔥 Heta: Karlstad IBF som spelade smart och tråkigt och höll i bollen länge inom laget så att tiden fick rinna iväg och som nu säkrade kontraktet till kommande säsong. Grattis säger jag till Karlstad.

🔥🔥 Hetare: Pixbo IBK som skulle få möta ett defensivt Åkersberga och som gjorde 1-0 redan efter 14 sekunder, och som hade ett sånt tempo på bollen att Åkersbergas 2-2-1 blev helt ihålig. Man var etta på bollen i varje duell och hade man haft Thea Löfborg inne från start hade detta nog blivit 25-1 efter en total dominans från Pixbos sida som nu har hela 33-3 på Åkersberga över två matcher.

Foto: Tomas Brandt Wangel

🔥🔥🔥 Hetast: 26-0-0, 250-64 och ett snitt på 9,6 – 2,46 i målskillnad per match är helt unika siffror och statistik som Thorengruppen visat upp över säsongen. De skulle väl hamnat på den här listan varje vecka egentligen. Jag säger stort grattis till Thorengruppen och deras fantastiska säsong.

Tippar kvartsfinalserien:
Thorengruppen – Kalmarsund  3-0
Pixbo IBK – IBK Lund  3-0
Västerås Rönnby – IBF Falun  3-0
Täby FC – Endre IF  3-2


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: