SSL-kval

Highlights: Dalen-AIK 8-4

Se alla målen från den första matchen i SSL-kvalet mellan Dalen och AIK.

Seriesuveränerna från norra serien fortsätter sin succésäsong med ytterligare en triumf. IBK Dalen förlorade bara en match på hela säsong och fick tack vare det möta tvåan från den östra serien, AIK.

Dalen visade direkt att man är ett lag som är vana att vinna och gick snabbt upp i en 4-1 ledning efter första perioden. AIK snyggade till siffrorna i andra perioden men Dalen kunde rycka upp sig i tredje igen och ta hem den första segern hyfsat komfortabelt med 8-4.

– Det var en fartfylld match från start, båda lagen ville driva upp tempot och sätta igång spelet snabbt och liksom ha intensitet i det. Det var en rolig match, sa Dalens tränare Caroline Stattin till Västerbotten Kuriren efter matchen.

På torsdag spelas returmötet i Stockholm och då måste AIK vinna annars är det Dalen som går vidare till play off 2.

– Vi måste gå in med inställningen att det är en ny match, att allt kan hända. Det gäller bara att ladda med samma energi från start då, säger Stattin.

Se alla målen i klippet ovan och håll koll på alla frislagsvarianter.

TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen