KVARTSFINAL 2 AV 7: LINKÖPING-PIXBO
Artikelfoto: Adam Troy
SM-slutspel

Målgesten straffade sig: "Obegåvat - det är för dåligt"

ANNONS

Utvisades 2+10 minuter för kaxiga gesten efter målet i SM-kvartsfinalen.

Linköping var riktigt heta i första perioden i andra kvartsfinalmatchen mot Pixbo. Kanske lite överheta, då Josef Rypars kaxiga hysch-gest mot Pixbobänken efter hans 2-0-mål straffade sig med en utvisning 2+10 minuter. Se händelsen i klippet ovan. 

Dock var Linköping i ledning med 3-0 efter period 1, men i andra perioden blev det en rejäl scenförändring där Pixbo vände till att leda med 4-3 inför slutronden. Mölnlyckelaget vann till slut med 5-3 och har därmed skaffat sig 2-0 i matcher.

– Just nu är jag bara förbannad på domarna. Det är parodiskt att det räcker att lägga sig varje gång det blir dueller så får man frislag med sig. Det är tråkigt att de går på det, situation efter situation, men så är det. Man tjänar inte på att stå upp i duellerna tydligen, säger Linköpings tränare David Gillek i Expressens sändning.

Pixbos tränare Patric Löfborg till Innebandymagazinet.

– Vi startar matchen otroligt svagt idag och bjuder Linköping på en tremålsledning. I andra perioden stämplar vi in på ett bättre sätt där vi kan vända på matchen och sen spela av den på ett bra sätt.

Söndagens resultat i kvartsfinalerna
Linköping-Pixbo 3-5 (0-2 i matcher)
Jönköping-Storvreta 0-5 (0-2 i matcher)


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Du kanske även vill läsa:
"Det är det som brukar känneteckna vinnarlag"
Plus "Det är det som brukar känneteckna vinnarlag"
Den här artikeln handlar om: