Video: Se matchens enda mål här.
SSL-kval

TV: Bara ett mål i SSL-kvalmatchen när Sundsvall nollade Älvsjö

ANNONS

Nya skrällen i SSL-kvalet: Slog östra seriesegrarna, ett enda mål räckte.

SSL-kvalet har präglats av en del oväntade resultat inledningsvis. På herrsidan vann Strängnäs mot Hovslätt med 4-3, tabellfyran mot ettan i allsvenskan södra, medan Sundsvall (trea i norra serien) slog tvåan Visby med 5-4 efter straffar. På damsidan lyckades Skoghall slå södra serievinnarna Jönköping med 4-3 i sudden death.

På söndagen var det dags för en ny överraskning. Sundsvall, som blev trea i norra allsvenskan, gästade östra seriesegrarna Älvsjö i Västertorpshallen och det blev målvakternas match. Stephanie Dalbjer i hemmalaget släppte endast in ett enda mål, ändå fick hon och hennes Älvsjö se sig besegrade. Sundsvall vann med 1-0 och Nora Altevid höll nollan. Segerskytt blev Sofie Westin med matchens enda mål i början av period 2, se målet i klippet ovan!

En megaskräll var det dock inte då Sundsvall faktiskt också vann det enda mötet som lagen hade tidigare under säsongen (5-2 i oktober), men sett till tabellplaceringarna och säsongen i övrigt är resultatet överraskande. Sundsvall har hittat ett bra recept mot just Älvsjö.

Foto: Anders Schough

Inför matchen hade Innebandymagazinet en intervju med Sundsvalls tränare Oskar Lund som förklarade lagets fina framart under säsongen så här:

– Vi fick behålla i stort sett hela truppen från i fjol och kompletterade med väldigt bra nyförvärv inför säsongen. Sedan har vi även jobbat vidare med samma ledarstab samt förstärkt den. Så vi har haft kontinuitet och byggt vidare på fjolårssäsongen. Men framför allt är det ett hårt jobb från många personer, spelare och ledare, som ligger bakom att det blivit så stor utveckling över de här två säsongerna. Vi hade en tydlig plan från början om hur vi ville jobba med både spelet och laget och den har vi följt.


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF

Den här artikeln handlar om: