Fair Play Cup

Summering av första helgen i Fair Play Cup

ANNONS

Första helgen av Fair Play Cup är slut. Innebandymagazinet summerar helgen tillsammans med Stefan Franzén.

Jönköping och Huskvarna fylldes av innebandyentusiaster från stora delar av Sverige för första helgen av Fair Play Cup. Åldersgrupperna som spelade denna helg var pojkar 16, 15,  14 och kämpande klass pojkar 11, samt flickor 15/16 och 14. Över 100 lag deltog i turneringen och bestod både av lag som har varit med flera gånger, åkt långt för att spela och lag som har deltagit cupen för första gången.

– 128 lag deltog i helgen, säger Stefan Franzén från Småland/Blekinges innebandyförbund.

Det som Stefan tyckte var bäst med turneringen var framförallt alla deltagare som var med i cupen. Spelare från olika delar av Sverige samlades på en och samma plats för innebandy. 

Nästa cuphelg är mellan 5-7 april och då kommer årskullen pojkar 13 och 12, samt flickor 13, 12 och kämpande klass flickor 11 att spela i Jönköping och Huskvarna. 

Turneringen vanns av JIK i pojkar 16, Fagerhult Habo IBK pojkar 15, Pixbo IBF i pojkar 14, Pixbo IBF i flickor 15/16 och IBF Borlänge i flickor 14. Pixbo IBF flickor 15/16 var också den enda finalen i helgen som avgjordes genom straffläggning, där matchen gick till hela åtta straffomgångar. 

Den här artikeln handlar om: