Foto: Viktor Andersson Karlsson
SSL-kval

Moa Schönning inför kvalspelet: "Det här man har väntat på"

ANNONS

Jönköpings damer ska spela första kvalmatchen mot Skoghall. Innebandymagazinet träffade lagkaptenen Moa Schönning.

JIK:s herrar har haft en fin säsong och gick till slutspel, där de spelar kvartsfinal mot seriesegrarna Storvreta. Samtidigt vann JIK:s damer damallsvenskan södra och ställs mot Skoghall i kvalserien. 

– Framförallt så är det jättekul. Det är lite det här man har väntat på hela säsongen. Kval är kval, jättekul och inte mycket mer än så, säger Moa till Innebandymagazinet. 

"En ära att ha bindeln"

 Moa har varit JIK:s kapten de tre senaste säsongerna och lett laget till serieseger i allsvenskan södra. Hon får frågan om hur det har varit att leda laget denna säsong. 

– Det har varit jättebra, det är en jättebra grupp. Det är en ära att ha bindeln på armen för det här gänget. Många sköter sig själva och så stöttar man så gott man kan på så sätt och det är bara jättekul.

Moa har personligen haft en fin säsong och noterats för 36 poäng på 22 matcher.

– Det var en bra säsong, det ska man inte sticka under stolen med. Jättekul på så sätt. Det är något man får ta med sig framöver också att visa hur man utvecklar sig och visar att man kan vara med och bidra med poäng också. Sen är jag bara glad över att jag har kunnat bidra med på det sättet som jag har kunnat för att kunna nå serieseger. 

"Skönt med hemmaplansfördel"

Första kvalmatchen är på hemmaplan för Jönköping, 18.00 på lördagen.

– Jättekul, särskilt nu under Fair Play Cup. Det kommer att vara väldigt mycket ungdomslag på plats, så det är kul. Skönt med hemmaplansfördel och det är i Arenan man vill spela i så det är bara positivt. 

Lagen möttes så sent som den 27 januari, där JIK gick segrande ur striden med 6-3 på bortaplan. Men Moa drar skillnader mellan seriespel och kvalspel. 

– Egentligen är det skit samma. Serie är serie och kval är kval och allt kan hända, det sa vi förra året också. Men det klart att vi har en bra känsla då vi slog dem senast. Sen så saknade de en nyckelspelare senast, så det går inte att dra i allt för höga växlar från den matchen. Så att jag skulle vilja säga att det är lika på noll för båda lagen. 

Hur ska JIK besegra Skoghall?

– Vi ska göra fler mål än dem helt enkelt, avslutar Moa.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: