Artikelfoto: Marcus Vilson/mphotos.se och Tomas Brandt Wangel
SSL-kval

Tränarna tippar SSL-kvalet: "Här är skrällen"

ANNONS

Idag inleds jakten på SSL – så tror kvallagens tränarkollegor att det slutar.

Den första matchen i kvalet till SSL spelas ikväll, och det är Visby och Sundsvall som är först ut i en match som startar klockan 18.

Innebandymagazinets Victor Westlund har tidigare tippat hur kvalsemifinalerna kommer gå och nu har även tränarna i de båda allsvenskorna sagt sitt – fyra från norra och sex stycken från södra ger här sin syn på kommande play off.

Allsvenskan Norra

Dalen (1) - Sirius (4)

Joachim Liikamaa, Järfälla Bele

Sirius effektiva omställningsspel skulle kunna passa mot Dalen som gillar och pressa men att backa in i ett slutspel är aldrig bra och det kommer spela roll här. När Dalens förstafemma tappade farten lite så tog andra över och producerade vilket visar bredden på Dalens lag. 2-0 i matcher och med minst tre bollar varje match.

Mikael Öhman, Tyresö Trollbäcken

Dalen går upp i SSL, Sirius har en dålig form.

Andreas Ekbladh, Falun Utveckling

Jag tror Dalen tar sin serie med 2-0. De har varit alldeles för bra under säsongen. Stabila och erfarna kommer de ta hem steg 1, utan problem.

John Edström, RIG Umeå

Dalen-Sirius, 2-0 i matcher

Dalen har varit seriens bästa lag och har en hög lägstanivå. Har tre femmor som kan producera och en stabil defensiv. Dalen är helt enkelt ett bättre lag än Sirius. Sirius toppspelare med Kasper Broby i spetsen måste prestera och defensiven med en bra målvakt måste prioriteras och sitta till 100% för att Sirius ska kunna rubba Dalen. Sirius form är dessutom ett stort frågetecken. Tror de blir en hyfsat bekväm resa för Dalen som vinner i två raka matcher.

.    

Visby (2) - Sundsvall (3)

Mikael Öhman, Tyresö Trollbäcken

Dalen går upp i SSL men Visby får gnugga vidare. Sundsvall kommer bli riktigt bra men får vänta ett år.

Andreas Ekbladh, Falun Utveckling

Visby tror jag kommer ta sin serie med 2-1. De har varit i den här situationen förut. Sundsvall är bra hemma och där kommer de att vinna. Men Visby har för mycket rutin och har varit med i sådana här matcher innan. Kommer vara jämna matcher med mycket känslor, ser fram emot den här matchserien.

John Edström, RIG Umeå

Visby-Sundsvall 2-0 i matcher

Tror på en jämnare matchserie, men Visby är i grunden ett lite starkare lag. I sina bästa stunder tycker jag Visby kanske till och med är seriens bästa lag. Däremot har Visby kunna svaja lite i sina prestationer. Men nu är de kval och då tror jag Visby höjer sig minst en nivå och då räcker inte Sundsvall riktigt till. Sundsvall har gjort en väldigt stark säsong sim nykomling. Är duktiga med bollen och spelar ett bra anfallsspel. Har ett lite frågetecken kring försvarsspelet, där de i vissa matcher släpper till många spelvändningar i ambitionen att anfalla med mycket folk. Tror Visbys tyngd och spets avgör i två raka matcher, även om Sundsvall kommer att störa Visby i båda matcherna.

Joachim Liikamaa, Järfälla Bele

Två lagmaskiner som möts och ett Visby som vill dra upp tempot och är det något lag som matchar i att springa så är det Sundsvall. Visby har inte behövt matcha sitt lag än och det finns en växel till där som inte Sundsvall har. Båda lagen vinner sina hemmamatcher och den sista tar Visby på övertid.

Allsvenskan Södra

Hovslätt (1) - Strängnäs (4)

Oliver Kriström, Lillån

Hovslätt-Strängnäs kändes som en klart jämnare serie för ett par månader sen. Strängnäs ser lite utcheckade ut sen det blev officiellt att Adam Nilsson försvinner i sommar. Känns rent krasst som man förstår att det tajmar väldigt dåligt in med ett lyckat kval. Å andra sidan har man Adam Nilsson och Tim Lindgren, otroliga spelare när det gäller. Maskinen Hovslätt blir alldeles oavsett för tung och vinner i raka matcher.

Ricard Carlsson, Partille

Jag tror favoriterna tar hem det. Hovslätt och Warberg har varit starka hela året och formen har hållit i sig. Hovslätt är mindre rutinerade i detta sammanhang men tar hem det med 2-0, Strängnäs har ju redan gått ut med att bra spelare skall lämna så känns lite avslaget.

Stefan Prim, Höllviken

Hovslätt vinner 2-0 och kommer sen slå ut Visby med 3-1 i finalen. Hovslätts fart och spets tillsammans med deras otroliga sug för innebandy gör dem svårslagna.

Jakob Ericson, Lund (assisterande tränare)

Hovslätt-Strängnäs 2-0

Det är ju ettan mot fyran i tabellen och jag tror att det kommer visa sig i matchserien. När de möttes senast så var det en jämn match där ändå Hovslätts bredd tillslut gjorde att Strängnäs behövde vika ner sig. Hovslätt spelar med en oerhörd intensitet i spelet och det tror jag kommer att vara avgörande i serien. 

Strängnäs behöver verkligen få igång sin förstafemma och lösa Hovslätts höga press och då kommer det att vara svårt. Kommer bli kul att se hur Hovslätt kommer att matcha mot Strängnäs förstafemma. Jag vet att Max (tränare i Hovslätt) kommer att lägga många timmar på att komma välförberedda och tror att han kommer ha en bra plan för att neutralisera Strängnäs förstafemma. Strängnäs har haft det lite svårt sista matcherna och det gäller att alla spelare är tillbaka och i bra form. Jag tror dock att det blir Hovslätts bredd och höga 1-2-2 press som kommer bli det som avgör.

Fredrik Gustafsson, Fristad (assisterande tränare)

Hovslätt - Strängnäs 2-0 i matcher. Hovslätt är minst en klass bättre än Strängnäs över hela banan.

Francisco Haraldsson, Fagerhult Habo

2-0 till Hovslätt.

Endast Warberg är nära Hovslätt i vår serie. Strängnäs har en bra spets, men Hovslätt besitter två tre nivå högre och har ett bättre system att falla tillbaka på när det låser sig.

Allsvenskan Södra

Warberg (1) - Lerum (4)

Oliver Kriström, Lillån

Warberg-Lerum ska bli väldigt intressant. Warberg har alltid haft problem med Lerum och det är ju knappast ett lag som blivit sämre. Lerum går in i kvalet lite på samma sätt som Lillån gjorde för två år sen, och Warberg minns nog hur det gick då. Warbergs hemmaplansfördel kan absolut bli avgörande, samt tyngden och kvalitén i spelare som Vonk, Krumins, Eriksson och Källerteg men tror en supertaggad Anton Olofsson har några ess i rockärmen. Lerum avgör i sudden i den sista avgörande bortamatchen.

Ricard Carlsson, Partille

Warberg behöver bara komma förbi första kvalspöksmatchen tror jag som de brukar ha svårt med. Vinner de den så blir det 2-0 där med. Även om Lerum har en väldigt bra lag just nu så har de ju aldrig slagit Warberg.

Stefan Prim, Höllviken

Warberg vinner med 2-0 efter två jämna matcher. Bredden i Warberg är större samt en bättre målvakt vilket gör att jag tippar som jag gör. I nästa steg tror jag tyvärr det tar stopp mot Dalen.

Jakob Ericson, Lund (assisterande tränare)

Warberg-Lerum 2-1

Det ska bli väldigt spännande att se hur denna matchserien slutar. Svårt att sia men jag tror att det kommer att vara en batalj över tre matcher. Det blev ju lika senast de möttes i slutet av serien och då var det en jämn match där båda lagen hade mycket att spela om. Warberg har rutinen i kval och varit där mycket men det behöver inte vara en fördel alltid. Lerum har blivit bättre och bättre och verkligen avslutat riktigt starkt. 

Jag tror varken Warberg eller Hovslätt hade valt Lerum och de hade fått välja. Lerum har också spelare som (Kasper) Qvarfort som verkligen trivs som bäst i dessa matcher och kommer vara jobbig för Warberg. Jag tror ändå att hemmafördelen kommer att vara avgörande där båda lagen kan vinna sina hemmamatcher vilket betyder att Warberg vinner serien. Warberg har en bredd som verkligen kommer att vara jobbiga att möte de kan ha tre riktigt starka femmor om Warberg spelar med fart och den intensiteten som de kan göra med hög press så tror jag också det kommer att visa sig över tre matcher.

Fredrik Gustafsson, Fristad (assisterande tränare)

Warberg - Lerum 1-2 i matcher. 

Warberg brukar skaka när det vankas kval de senaste åren och i år är inget undantag. De fick sitt mardrömsmotstånd i play off 1 och här är skrällen.

Francisco Haraldsson, Fagerhult Habo

2-0 till Warberg.

Lerum har gjort en bra säsong men även här tror jag det bli en 2-0:a. Warberg är tunga att möta och med en bra start i match 1 så tror inte jag Lerum har det i sig att vända på det på hemmaplan, utan Warberg kommer ta andra matchen i bara farten. Tror Erheden kommer dominera.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Den här artikeln handlar om: