Video: Highlights från Storvretas senaste hemmamatch.
Foto: Per Wiklund & Idrottsfoto
SM-slutspel

Rookie-trion redo för kvartsfinal: "Fått tänka lite mer defensivt"

ANNONS

Unga trion Gabriel Kohonen, Oscar Magnusson och Sakarias Ulriksson går in i sitt första SM-slutspel.

Promotion: Kvartsfinalerna sänds på Expressen

Kvartsfinal väntar för Uppsalalaget Storvreta och motståndet är Jönköping. Tre spelare som gör sitt första framträdande i SM-slutspel på seniornivå är före detta RIG Umeå-spelarna Gabriel Kohonen, Sakarias Ulriksson och Oscar Magnusson. 

–  Det känns bra, jag kommer in med en fin känsla och är väldigt taggad att sätta igång med slutspelet, säger Ulriksson till Innebandymagazinet och får medhåll av lagkamraterna:

– Tankarna är bra, vi går mot roligare tider med bättre väder och roliga matcher, säger Kohonen.

– Det känns bara bra. Det klart att det är första SM-slutspelet som du säger, men man har ändå spelat VM, vann SM-guld på juniorsidan, man har ändå spelat viktiga matcher. Men det känns bra, jag är taggad, säger Magnusson.

“Det har varit ganska tufft”

Alla tre spelare kom samtidigt från RIG Umeå inför säsongen. Anfallarna Kohonen och Ulriksson har lyckats bra under säsongen och producerat 54 respektive 40 poäng på 24 respektive 26 matcher. Backen Magnusson berättar att han haft det desto tuffare att gå från allsvenskan norra till SSL

– Steget mellan allsvenskan och SSL är extremt stort. Så det var väldigt tufft med tempot och närkampsspelet och allt sånt. Men nu tycker jag att jag har axlat min roll i laget och hur jag själv vill spela mer och mer nu efter jul så nu känns det bättre.

“På vilket sätt har du axlat rollen?”

– Man har fått tänka lite mer defensivt än vad jag har gjort tidigare i andra lag. Förut har man varit en spelare som har spelat i powerplay, man har spelat i två femmor, man har spelat väldigt mycket. Men nu kom man till Sveriges bästa lag som vann SM-guld förra året och det är landslagsstjärnor överallt och på min position har två som är topp fem i världen. Så konkurrensen har blivit mycket-mycket tuffare. Så man har väl tagit den rollen och då blir det väl nästa året som man ska kunna konkurrera om att få spela som en av fyra backar.

Storpublik väntas i IFU Arena

1 700 biljetter rapporteras ha sålts till första kvartsfinalmötet på fredagskvällen.

– Kvartsfinal mot JIK ska bli kul! Jämna matcher spelmässigt har det varit så det kommer bli kul. JIK är ett bra lag, skickliga på vissa delar av spelet, säger Kohonen.

– Det kommer vara tuffa matcher så det gäller att vi gör vårt jobb direkt, menar Ulriksson.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: