Fair Play Cup

Inför Fair Play Cup: Över 250 lag är med

ANNONS

Idag startar Fair Play Cup i Jönköping och avslutar innebandysäsongen för många ungdomslag.

Fair Play Cup är en turnering som de senaste åren årligen har spelats i Jönköping under vårkanten. Småland/Blekinge-förbundets Stefan Franzén är taggad inför turneringen.

– Känns fantastiskt. Cupen är en fantastisk avslutning på en säsong och vi på förbundet är taggade och ser fram emot över 250 lag som ska komma hit över två helger och spela innebandy, säger Stefan till Innebandymagazinet. 

Turneringen lockar lag från stora delar av Sverige, men också ifrån Norge. 

– Laget heter Tunet IBK och spelade här även förra året och det är särskilt roligt att även utländska lag är med och att de återvänder så det är roligt. 

Tunet IBK är ett lag från Oslo och är ett lag som återvänder till Jönköping för Fair Play Cup. De spelar visserligen inte kommande helg, utan helgen mellan 5 till 7 april. Att lag återvänder till turneringen ser förbundet som något positivt. Stefan nämner några lag som valt att återvända till turneringen.

– Växjö IBK är här ofta, vi har Hovshaga är här ofta. Vi har lag runt om Jönköping, framför allt JIK är alltid med, Huskvarna, Tranås, vi har Ljungby med. De heter FBC Ljungby och sen är även CL98 ofta här och sen har vi även många lag från Blekinge med också. Karlshamn brukar vara med också. 

Han fortsätter även berätta om varför det är särskilt roligt att lag utanför Småland och Blekinge är med i turneringen. 

– Tanken är att spelarna ska få möta andra lag iseriespel. Så då måste vi locka lag utifrån från Stockholm, Värmland och från västkusten.

Cupen har även lockat till sig nya lag via bättre marknadsföring. Vilka lag det handlar om är svårt för Stefan att svara på, men han berättar hur marknadsföringen gick till. 

– Det händer varje år att det kommer lag för första gången. Vi har haft en annan marknadsföring. Vi har använt Innebandymagazinet ganska hårt, Vi har använt andra cupsidor som man kan sprida cuperna på, då det är en enorm konkurrens om cuperna idag. Det är svårt att bryta igenom bruset, men vi får alltid nya lag varje år. 

Cupen spelades för första gången 1998, men det började inte i Jönköping. 

– Första cupen spelade i Sävsjö- och Vrigstadområdet och sen har vi även varit i Kalmar och på senare år har vi varit i Jönköping (sedan 2014). Vi handlar upp detta för tre år i taget. 2025 är det sista gången Jönköping och nu håller vi på med en ny upphandling, så nu får vi se vart den hamnar någonstans.

Ansökningstiden går ut första maj, så det är inte klart ännu vart Fair Play Cup ska spelas någonstans efter 2025. Matcherna går att ses på solidsport.com och det går att följa lagen via Svenska innebandyförbundet app. 

Bevakningen sponsras av Småland/Blekinges innebandyförbund.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: