Video: Här får Mattias Samuelsson sin tröja i taket.
Artikelfoto: Per Wiklund/Adam Troy
SM-slutspel

Favoriterna höll undan i fredagens kvartsfinaler

ANNONS

… men Jönköping och Linköping pressade Storvreta och Pixbo in i det sista.

Första kvartsfinalomgången är fulländad på herrsidan. Efter att Falun och Kalmarsund hade tagit ledningen med 1-0 i matcher på torsdagen var det dags för Storvreta och Pixbo att kliva in med sitt favoritskap i sina kvartsfinalserier mot Jönköping respektive Linköping.

För Storvreta var man i knapp ledning med 2-1 efter första perioden, 3-2 efter den andra och långt in i slutronden var ställningen 4-3. Slutresultatet skrevs till 5-3.

– Det var en slutspelsmatch, det kände man både på läktaren och planen. Vi har kontroll på dem, tycker jag, över 60 minuter. Framåt har vi lite mer att önska men defensivt ser det bra ut. Lite småslarviga försvarsmissar på markering, jag tar på mig två av dem, skruvar vi upp det så har de nästan ingenting. Framåt måste vi vara effektivare, säger Storvretaforwarden Sakarias Ulriksson i Expressens sändning.

Pixbo såg ut att gå mot en klar seger hemma mot Linköping när man drog ifrån till 4-0, och i början på tredje perioden var ställningen 5-1. Men östgötarna åt sig sakteliga närmare och mot slutet skilde bara ett mål. Mölnlyckelaget höll undan med 6-5.

Se videointervju med Linköpings Erik Oweling:

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: