Allsvenskt kval

Highlights: Skoghall-Lindås (allsvenskt kval)

Se alla målen från den andra kvalmatchen mellan Skoghall och Lindås som slutade 5-2.

Lindås vann Herr1an Västra Götaland en poäng före Skoghall så de båda möttes i första rundan i kvalet upp till allsvenskan. Där chockade Skoghall göteborgarna och vann första mötet i Göteborg med 7-3. Så igår var Lindås tvungna att vinna i Värmland för att få till en avgörande match hemma.

Allt talade för en avgörande match efter att Lindås gått upp i en 2-0 ledning men Skoghall skulle få till ett viktigt psykologiskt mål ii slutsekunderna i första perioden. Andra perioden blev ett rejält ställningskrig som hemmalaget vann med 1-0 så ställningen inför sista var 2-2.

Skoghall började tredje perioden med ytterligare ett viktigt psykologiskt mål när de tog ledningen i första bytet. Det hämtade sig aldrig Lindås ifrån utan istället gjorde Skoghall två mål till där det sista gjordes i öppen bur. Ineffektivt powerplay spel från Lindås blev en avgörande faktor. Plus att Skoghalls kapten Marcus Pontusson hade marginalerna på sin sida och gjorde ett hattrick. Hans andra mål till 4-2 var ett rejält snyggt mål, men det var lika mycket tur som det var snyggt.

– Visst, Lindås är bra men vi är tyngre, starkare och står upp som ett lag på ett helt annat sätt. Alla bara köper sin roll och trummar på i 60 minuter, sa Pontusson till Värmlands Folkblad om matchen.

I play off 2 väntar vinnaren mellan Berg och Örebro. Där står det 1-1 i matcher och den avgörande matchen spelas på lördag.

– Spelar ingen roll vilket lag det blir. Vi har ingen koll på något av dem och vi kommer bara fokusera på vårt spel i vilket fall.

Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Storseger för Skoghall hemma mot GS 86